Battlestar Galactica efsanesi, yeni diziyle geri dönüyor

Battlestar Galactica, televizyonları ele geçiren Star Wars dizilerine meydan okumak üçün yeni bir diziyle geri dönüyor.

Battlestar Galactica, yeni diziyle geri dönüyor

Mr. Robot'un yaratıcısı Sam Esmail'in Battlestar Galactica'nın yeni dizisini hazırladığına dair haberler neredeyse beş yıl önce ortaya çıktı. Ancak aradan geçen onca zaman içerisinde yapım hakkında pek bir gelişme olmadı. Şimdiyse büyük bir gelişme yaşandı ve umarız bu haber, projeyi gerçeğe dönüştüren bir haber olur.

Deadline'ın haberine göre Peacock için geliştirilmekte olan dizinin yazarlığını ve yapımcılığını artık Derek Simonds üstlenecek. Derek Simonds, Bill Pullman'ın başrolünü oynadığı 2017 yapımı The Sinner'ı ortaya çıkartmış ve aynı yıl Call Me By Your Name'in yapımcılığını üstlenmişti.

Esmail baş yapımcı olarak görevine yine devam ediyor, dolayısıyla 2019'da söylediklerinin hala geçerli olduğuna dair güçlü bir iddia var. Esmail o zaman Battlestar Galactica'nın bu versiyonunun 2004 yapımının veya 1978 yılındaki orijinalinin yeniden yapımı olmayacağını, bu evren içinde yeni bir hikaye olacağını söylemişti. Ya da en azından neredeyse beş yıl önce durum böyleydi.

Battlestar Galactica'nın bir sonraki versiyonunu yönetmekle görevlendirilen Simonds'un Moore'un izinden gidip seriyi daha da yükseklere taşıyıp taşıyamayacağını görmek ilginç olacak. Star Wars'un televizyon dünyasına giderek daha fazla hakim olduğu bir dünyada, yeni bir Battlestar Galactica dizisi, izleyicilere yeni ve heyecan verici bir alternatif sunma potansiyeline sahip.