Bazı Lumia'lar, dışarıda kaldı!

Microsoft'un web sayfasında yer alan "Windows 10'a hazır" telefonların listesi, kafaları karıştırdı!

Bazı Lumia'lar dışarıda kaldı

Microsoft, ilk açıklamalarında tüm Windows Phone 8.x'li Lumia'ları Windows 10 Mobile'a yükseltmeyi planladığını söylemişti. Ancak firmanın web sayfaları, bazı Lumia'ların Windows 10 Mobile'a yükselemeyeceği izlenimini veriyor.

Windows 10 Mobile'in çıkışına henüz birkaç hafta olsa da Microsoft, onu Microsoft Store web sayfalarında tanıtmaya başladı. Sayfada "Windows 10'a hazır telefonlar" ayrı olarak listelendiği için hangi telefonların yeni işletim sistemine geçemeyeceği anlaşılıyor.

Dikkat çeken bir detay, sitenin İngiltere sürümünde satışta olan Lumia 530 ve Lumia 630'un Windows 10'a hazır telefonlar listesine dahil edilmemiş olması. Her iki telefon alt seviye olsa da, Lumia 630'un Lumia 635 ile aynı olduğu biliniyor (3G / 4G bağlantı farkı dışında). Lumia 635 ise Windows 10'a yükseltilecek cihazlar arasında yer alıyor.

Benzer biçimde Store'un ABD sayfasında sadece Lumia 635, Lumia 640, Lumia 640 XL ve Lumia 735 "Windows 10'a hazır" olarak satılıyorlar. Buradaki cihazlar ise listenin dışında bulunuyor.

Bu telefonların "Windows 10'a hazır" etiketiyle satılmamasının Microsoft'un bir hatası olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Durum böyleyse firmanın hatayı hızla düzeltmesi gerekiyor, aksi halde kullanıcılar Windows 10'a yükseltilmeyeceği için bu cihazlardan vazgeçebilir.

Okuyucu Yorumları