Beklediğimiz Katlanabilir Telefonları Sıraladık

Hakkında dedikodular çıkan, beklenen ve sürpriz yaparak şu an prototip olarak karşımıza çıkan katlanabilir telefonları derledik.

İşte beklenen katlanabilir cepler

Akıllı telefonlarda yeni trend "katlanabilir" ekran yöntemlerine doğru kayıyor. Uzunca bir süredir hakkında dedikodular çıkan modeller bir yana, geçtiğimiz CES 2019'da tamamen sürpriz şekilde karşımıza çıkan bir akıllı telefon, katlanabilir akıllı telefonların nasıl olacağını bizlere gösterdi. Peki, gerçekten böylesi telefonlara ihtiyacımız var mı, kullanımı şu anki modellere göre çok mu farklı olacak veya daha mı kolay olacak? Bu soruların cevaplarını elbette bu modellerin tamamı artık su yüzüne çıktığı zaman öğrenebileceğiz. Peki, beklenen hani modeller var? İşte şimdi sizlerle bazılarını paylaşalım.

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X

Herhangi en çok merakla beklenen telefon Samsung Galaxy X. Uzunca bir süredir hakkında dedikodular duyduğumuz Galaxy X'in 7.3 inç boyutunda katlanabilir bir ekran sahibi olması bekleniyor. Telefonda 3100 mAh kapasitesinde bir batarya, 12 GB RAM ve 512 GB ile 1 TB depolama alan seçeneği bulacak. Elbette bunlar şimdilik söylenti.

Tüm bunların elbette bir de fiyat karşılığı var ve Galaxy X kuşkusuz ucuz bir telefon olmayacak. Galaxy X'in beklenen fiyatı ise 1900 Dolar civarında. Açıkçası Samsung Galaxy X'in Türkiye fiyatını çok merak ediyoruz.

Huawei

Huawei

Huawei'den katlanabilir olarak şimdilik net bir model yok, fakat şirketin MWC 2019'da katlanabilir bir akıllı telefonunu sürpriz yaparak tanıtacağı söyleniyor. Telefonun ayrıca 5G desteği sunacağını ve Huawei'nin Balong 5000 modemi kullanacağını biliyoruz. Ayrıca yine telefonda Huawei'nin Kirin 980 işlemcisi yer alacak. Daha detaylı bilgiyi ise kuşkusuz Mobil Dünya Kongresi'nde öğreneceğiz.

Motorola Razr V4

Motorola Razr V4

Motorola'nın Razr markasını bir kez daha alevlendireceği söyleniyor ve ilk örnek de Razr V4 olacak. Eski moda kapaklı tasarımı yerine bu kez tamamen katlanabilir yekpare bir akıllı telefon görünümünde olması beklenen yeni model hakkında pek bilgi yok. Fakat tıpkı Huawei gibi Motorola'nın da Razr V4'ü MWC 2019'da yaklaşık 1500 Dolar fiyat etiketiyle tanıtacağı konuşuluyor.

LG

LG

LG'nin de tıpkı Samsung gibi uzunca bir süredir katlanabilir ekranlar üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bunların en son örneğini CES 2019'da katlanabilir televizyonu olarak göstere LG, bakalım MWC 2019'da bir katlanabilir akıllı telefon duyurusu yapacak mı?

Apple

Apple

Apple için katlanabilir akıllı telefon hakkında yalnızca çok cılız söylentiler var. Bunlardan biri de telefonun 2020 yılında ortaya çıkacağı. Şirketin 2017'den bu yana bu tür teknolojiler üzerinde çalıştığı söyleniyor, fakat bugüne kadar pratikte bir bilgi göremedik. Muhtemelen uzunca bir süre de göremeyeceğiz.

Sony

Sony

Yine katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışan bir diğer firma da kuşkusuz Japon devi Sony. Daha önce katlanabilir akıllı telefon patentleriyle kendini gösteren Sony, henüz ne bir prototip ne de tasarım örneği ortaya koymuş olsa da, Sony'den de bu tür bir akıllı telefon bekliyoruz.

Royole FlexPai

Royole FlexPai

Ve, evet ilk katlanabilir telefon Royole markasının FlexPai akıllı telefonu oluyor. Geçtiğimiz CES 2019'da tanıtılan FlexPai hakkında tüm bilgileri sizlere burada aktarmıştık. Pratikte pek başarılı bir örnek olduğunu söylemesi zor olsa da, ilk model olduğu için ayrı bir yeri olduğu kesin.

Şimdi gözler Mobil Dünya Kongresi'nde. Bakalım teknoloji devlerinden benzer modeller görebilecek miyiz.

Okuyucu Yorumları