Beklenen oldu ve Google Bard'ın ismi değişti; yeni isim yanında yeni bir de uygulama getirdi

Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan sızıntı gerçek oldu, Google yapay zeka robotu Bard'ın ismini resmi olarak değiştirdi. Üstelik bu değişiklikle birlikte, bir de yeni uygulama hizmete girdi.

Beklenen oldu ve Google Bard'ın ismi değişti; yeni isim yanında yeni bir de uygulama getirdi

Google, daha önceki iddiaları haklı çıkartarak, Bard AI sohbet robotunu yeniden markalandığını resmi olarak duyurdu. Sohbet robotu, artık Google’ın en güçlü yapay zeka modeliyle aynı şekilde Gemini olarak adlandırılıyor. Ayrıca Pro 1.0 türü de artık 40’tan fazla dilde ve 230’dan fazla ülkede kullanılabiliyor.

Google’ın Başkan Yardımcısı ve Gemini ve Google Asistan deneyimlerinden sorumlu Genel Müdürü Sissie Hsiao, Bard’ın yeniden markalanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl Bard’ı piyasaya sürdüğümüzden bu yana, dünyanın her yerindeki insanlar tarafından yapay zeka ile tamamen yeni bir şekilde işbirliği yapmak için – iş görüşmelerine hazırlanmak, kodlarda hata ayıklamak, yeni iş fikirleri için beyin fırtınası yapmak veya geçen hafta duyurduğumuz gibi büyüleyici görüntüler oluşturmak için – kullanıldı” dedi ve devam etti: “Bard olarak misyonumuz her zaman yapay zeka modellerimize doğrudan erişmenizi sağlamak oldu ve Gemini, en yetenekli model ailemizi temsil ediyor. Bunu yansıtmak için Bard artık sadece Gemini olarak bilinecek.”

Gemini Android uygulaması da hazır

Google, yeni ismin yanı sıra Android’de Gemini için bir mobil uygulama da yayınladı. Bu uygulamaya diğer herhangi bir uygulama gibi erişebiliyor ve Google Asistan yerine kullanılabiliyor. “Hey Google” demek, Gemini’ye hızlı erişim sağlayarak etkileyici bağlamsal AI yetenekleri ile yeni bir deneyim başlatacak. Ayrıca Google, Gemini uygulamasının zamanlayıcıları ayarlama, arama yapma, ev cihazlarını kontrol etme ve daha fazlası gibi Asistan’ın özelliklerinin çoğunu desteklediğini söylüyor.

iOS tarafında ise, iPhone sahipleri Gemini’ye normal Google uygulamasını kullanarak erişebilecekler. Şirket, Android için Gemini uygulamasını ve iOS için Google uygulaması güncellemesini şimdilik ABD’deki müşterilere sunuyor ve önümüzdeki haftalarda daha fazla ülke bu uygulamaya kavuşacak.

Ücretli Google Gemini yolda

Son olarak Google, artık Gemini’nin ücretli sürümünü piyasaya sürmeye hazır olduğunu da belirtiyor. Gemini Advanced olarak adlandırılan bu model, Google’ın “en yetenekli, son teknoloji ürünü yapay zeka modeli” Ultra 1.0 ile destekleniyor. Şirket, Gemini Advanced’in kod yazma, akıl yürütme, incelikli talimatları takip etme, yaratıcı görevleri tamamlama ve daha fazlası gibi son derece karmaşık görevlerde çok daha yetenekli olduğunu söylüyor. Ayrıca Gemini Advanced ile daha uzun ve detaylı görüşmeler yapmanız mümkün oluyor.