Bilim Kurulu kararları neler oldu? Maske kullanımı tamamen kaldırıldı mı? Açıklandı

Koronavirüs Bilim Kurulu, bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Gözler Bilim Kurulu'ndan çıkacak maske kararına çevrilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararları açıkladı. Kapalı alanlarda maske zorunluluğu iki istisna dışında kalkıyor. İşte detaylar...

Bilim Kurulu kararları neler oldu? Maske kararı açıklandı...

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Toplantı yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Peki, Bilim Kurulu kararları neler oldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyeleriyle açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek." dedi.

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şu şekilde:

Kapalı Mekanda Maske Zorunluluğu Kalktı

  • Bilim Kurulumuz bundan sonra olağanüstü bir durum olmadıkça düzenli toplantı yapmasına ihtiyaç kalmadığı görüşüne varmıştır.

  • Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır.

  • Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına, vaka sayısı 1000'in altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecek.

  • Bilim Kurulumuzun önerisi ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi ve riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir.