Binance, Almanya’da geri adım attı

Kripto para borsası Binance, Almanya’daki lisans başvurusunu geri çekti.

Binance, Almanya’da geri adım attı

Kripto para borsası Binance, Almanya’daki lisans başvurusunu geri çekti. Düzenleyici baskısı altındaki borsa, Avusturya, Belçika ve Hollanda’dan çıkma kararı almıştı. Şirket, kararın değişen piyasa koşullarından kaynaklandığını bildirdi.

Binance’in Avrupa’da işleri istediği gibi gitmiyor. Borsa, Alman mali düzenleyicisi BaFin‘den lisans almak için yaptığı başvuruyu geri çekti. Şirket, daha önce Avusturya, Belçika ve Hollanda pazarından çıkacağını bildirmişti.

Şirketten yapılan açıklamada, “Binance, BaFin başvurusunu proaktif olarak geri çektiğini teyit ediyor” denildi. Açıklamada hem küresel piyasadaki hem de düzenlemelerdeki durumların önemli ölçüde değiştiğine vurgu yapıldı. Borsanın Almanya‘da uygun lisanslama için bşavuru niyetinde olduğu da belirtildi. Haziran ayından BaFin’in başvuruyu reddedeceği iddia edilmişti. Binance, o dönemde yetkililerle görüşmelerin sürdüğünü bildirmişti.

Borsa üzerinde ABD‘de uzun süredir devam eden baskılara Avustralya ve Avrupa ülkeleri katıldı. Fransa, bir süre önce Binance hakkında soruşturma başlatmıştı. Şirkette işlerin iyi gitmediği de belirtilirken, kritik konumdaki yöneticiler peş peşe istifa etmişti. Binden fazla çalışan ile yolların ayrıldığı belirtilmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.