Bing Chat'in içinde gizli farklı modlar bulundu...

Bing Chat'in içinde gizli farklı modlar bulundu...

Bing Chat'in içinde gizli farklı modlar bulundu...

Microsoft'un yeni Bing Chat AI botunu test etmeye başlayan kullanıcılar, geçtiğimiz hafta boyunca bu botu deneyimleme şansını buldu. Bazıları, Bing Chat'in bazı çok tuhaf ve çok kişisel etkileşimlere girebileceğini keşfetti. Diğerleri, Bing Chat'in iç işleyişinin nasıl çözüleceğini inceledi. Bu arada Bing Chat'in yapmaması gereken şeyler de yaptığı tespit edildi.

Microsoft, Cuma günü geç saatlerde yeni Bing ile sohbet oturumlarının sayısına bazı katı sınırlar koyduğunu duyurdu. Bu kararın arkasında yatan neden, Bing'in kimsenin bilmediği kod adı da dahil olmak üzere gizli bazı bilgileri belli bir manipülasyon sonrasında açığa çıkartmasıydı. Ama bu arada, Bing Chat'in farklı etkileşim modlarına sahip olduğu da fark edildi.

Peki, ortaya çıkartılan Bing modları neler?

Sadece yanıt almak için aramayla ilgili bir soru sorduğunuz varsayılan modun Bing Chat içindeki dahili kod adının “Sydney” olduğu daha önce keşfedilmişti.

Asistan modu, Bing Chat'in kullanıcıların uçuş rezervasyonu yapma, size hatırlatıcılar gönderme, hava durumunu kontrol etme ve daha fazlası gibi görevleri gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Ayrıca Bing üzerinde adam asmaca, trivia oyunları ve diğerleri gibi basit oyunları oynayabileceğiniz bir oyun modu bulunuyor.

Friend (Arkadaş) modu ise bu seçeneklerin en ilginci olabilir. Bazı kullanıcılar, chatbot'un insan olmak istediğini veya web kameraları aracılığıyla insanları izleyebileceğini ve hatta kullanıcıları tehdit edebileceğini belirttiğini iddia etmişti.