Bir büyük oyun etkinliği daha iptal edildi: BlizzCon, 2024'te olmayacak

Blizzard, yaptığı duyuruyla Blizzcon'un 2024 yılında düzenlenmeyeceğini duyurdu. Ancak şirket, BlizzCon yerine bu yıl daha küçük etkinlikler düzenleyeceğini ifade etti.

Bir büyük oyun etkinliği daha iptal edildi

Blizzard Entertainment, merakla beklenen etkinliği BlizzCon'u düzenlemeye bir süre ara veriyor. Şirket, yeni yaptığı açıklamayla BlizzCon'un 2024 yılında düzenlenmeyeceğini duyurdu.

Duyuruyu blog yazısında paylaşan Blizzard, bu kararın kolay alınmadığını ve gelecek yıllarda BlizzCon'u tekrar düzenlemek için heyecan duyduklarını ifade etti. Etkinliğin iptal edilme sebebi ise açıklanmadı. Blizzcon yüz yüze ve canlı olarak en son Kasım 2023'te Kaliforniya'daki Anaheim Kongre Merkezi'nde gerçekleşmişti. Bu, COVID-19 salgını nedeniyle 2019'dan bu yana düzenlenen ilk yüz yüze BlizzCon olmuştu.

Ancak şirket, BlizzCon yerine bu yıl daha küçük etkinlikler düzenleyeceğini ifade etti. İlk olarak Warcraft oyun serisinin 30. yıldönümünü kutlamak için dünya çapında çeşitli etkinlikler düzenlemeyi planladığını ifade etti. Ayrıca 2024 yılında iki yeni projenin lansmanı için yine etkinlikler düzenlenecek. Bunlardan biri gelecek World of Warcraft genişleme paketi The War Within, diğeri ise ilk Diablo IV genişleme paketi Vessel of Hatred için olacak.

Bununla birlikte şirket, Ağustos ayındaki Gamescom da dahil olmak üzere pek çok video oyunu fuarında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Ayrıca henüz adı açıklanmayan bir dizi oyun yayın etkinliği sırasında da bazı duyurular yapacak.