Bir dev ülke daha "Windows XP'ye devam" dedi!

Resmi destek bitti; Windows XP haberleri bitmedi... İşte XP'nin kolay kolay ölmeyeceğinin son kanıtı

Windows XP ile yola devam!

Microsoft'un efsane işletim sistemi Windows XP'ye verilen destek, resmi olarak kesildi. Ancak Windows XP'den vazgeçemeyenlerin hala söyleyecekleri birkaç sözleri var. İngiltere'nin ardından, Hollanda hükümeti de topladığı vergilerin büyük bir kısmını Microsoft'a harcamaya başlamış durumda. Sebep mi? 12 yıllık Windows XP işletim sistemini, Hollanda hükümetinin tüm bilgisayarlarında güncel şekilde tutabilmek.

Webwereld.nl'nin raporuna göre, Microsoft ile yapılan yeni anlaşma, Hollanda hükümetinin milyonlarca Avrosuna mal olacak. Her ne kadar toplam tutar belirtilmemiş olsa da anlaşma sonucunda 34.000 ile 40.000 arası bilgisayarın, bugünden 2015 Ocak ayına kadar XP desteği alacağı söyleniyor. İşin iyi kısmıysa, Microsoft ile yapılan anlaşmanın bir noktasında, bazı hükümet bilgisyarlarının Windows 7 ya da 8 işletim sistemine geçiş yapabileceği.

Hollanda'nın geneline baktığımız zamansa, her beş yerel kuruldan ikisinin Windows XP kullandığını görüyoruz. Pek tabi unutmamak gerekiyor ki Windows XP, dünya üzerindeki bilgisayarların dörte birinde kullanılmaya devam ediyor. Her ne kadar bu oranın büyük bir kısmını Çin oluşturuyor olsa da, XP halen en çok kullanılan ikinci işletim sistemi.

Okuyucu Yorumları