Bir iPhone 4.27 kilometreden düşerse ne olur? Gelin cevabı, bunu yaşayan birinden öğrenelim

Bir iPhone’un 4.27 kilometre yükseklikten yere çakılması sonucunda tuzla buz olacağını düşünüyor olabilirsiniz. Ama bu adamın başına gelen olay, bazen mucizelerin de yaşanabileceğini gösteriyor.

Bir iPhone 4.27 kilometreden düşerse ne olur?

İlk iPhone piyasaya çıktığından beri birçok iPhone düşme testi yapıldı. Ama bu testler genellikle en çok 6 metre yüksekliğe kadar yapıldı ve çoğu durumda telefonların zarar gördüğüne şahit olduk.

Ama bu sefer bir paraşütçü, düşme testini, rastlantı sonucunda gerçekleşse de, 4.27 kilometre yüksekten gerçekleştirdi. Paraşütçü bu yükseklikten atlarken, iPhone'unun cebinden düşmek üzere olduğunun farkında değildi.

Hatton Smith isimli paraşütçü, bu alışılmadık deneyimi TikTok'ta şu sözlerle paylaştı: "Paraşütle atlamaya gittiğinizde iPhone'unuzu cebinizde tutarsanız ne olur?"

Video Smith’in uçaktan atlaması ve iPhone'un cebinden kaymasıyla başlıyor. Ardından, Smith ve arkadaşlarının yerde akıllı telefonu bulduklarını gösteriyor. Arkadaşlarından biri, telefon çamurlu zemine yarı saplanmış olduğu için Excalibur'a benzediğini söylüyor. iPhone'u yerden kaldırdığında ise, her şeyin gayet iyi çalışıyor gibi göründüğüne şahit oluyoruz.

Smith'in hangi iPhone’a sahip olduğu tam olarak belli değil. Ama iPhone X ve iPhone 12 arasında bir model olduğu tahmin edilebilir. Telefonun bir kılıfa sahip olduğu da görülüyor.

iPhone'un böyle bir düşüşten nasıl sağ çıktığına dair ilk tahmin, çamurlu zeminle ilgili. Beton veya sert bir zemine düüşseydi hiç kuşkusuz her şey daha farklı olabilirdi.

İlgili TikTok videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz...