iPhone'larda ortaya çıkan garip bir hata, bazı kullanıcılar için ciddi bir soruna neden oluyor

Ortaya çıkan bir iPhone hatası, İMessage ve FaceTime uygulamalarını rastgele devre dışı bırakarak herhangi bir şekilde tekrar açılmasını engelleyebiliyor. Neyse ki sorun herkesi etkilemiyor gibi görünüyor.

Garip bir iPhone hatası, bazı kullanıcılar için ciddi bir soruna neden oluyor

İMessage ve FaceTime uygulamalarını rastgele devre dışı bırakarak herhangi bir şekilde tekrar açılmasını engelleyebilecek tehlikeli bir hata, iPhone kullanıcılarını etkiliyor gibi gözüküyor. Ünlü Apple sızıntı kaynağı ve Bloomberg muhabiri Mark Gurman da dahil olmak üzere çeşitli Twitter kullanıcılarından gelen bu haberde, kullanıcılar hatayla ilgili deneyimlerini ayrıntılı olarak anlatıyor. Şu ana kadar, bu sorun, ABD'deki T-Mobile ve Verizon ağlarındaki kullanıcılarla sınırlı gibi gözüküyor. Sorunun sadece iki ağ ile sınırlı olması ilk başta iyi bir haber gibi görünebilir. Ancak, T-Mobile Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en geniş servis ağlarına sahip ve ABD'de 113 milyondan fazla iPhone kullanıcısıyla birlikte sorunun ciddiyeti artıyor.

9to5Mac'in söylediğine göre sorun özellikle eSIM çipini etkiliyor. eSIM çipi, insanların fiziksel bir SIM kart kullanmak veya bir operatör mağazasını ziyaret etmek zorunda kalmadan yazılım aracılığıyla telefonlarını bir ağ üzerinde kurmalarına ve etkinleştirmelerine olanak tanıyor. Ayrıca akıllı telefonunuzun bir hücresel ağ üzerinden arama yapmasına, metin göndermesine ve internete bağlanmasına izin veren bir SIM karttır.

eSIM çipi, iPhone'un daha kolay ayarlanmasını sağlamayı amaçlıyor. Ancak, eSIM çipinde soruna tam olarak neyin sebep olduğu bilinmiyor. Gurman'ın söylediğine göre bu hata bir süredir var ve iOS 15.4, 15.5 ve 15.6 beta 1 çalıştıran telefonları etkiliyor.

Gurman da dahil olmak üzere bazı kullanıcılar yardım için operatörleriyle iletişime geçtiğinden dolayı hem Verizon hem de T-Mobile hatanın farkında. Ancak Apple henüz hatanın varlığını kabul etmiş değil.

Gurman’ın söylediğine göre bu hatayı aşmanın tek yolu iPhone’unuza fiziksel bir SIM kart takmak. Ayrıca, eSIM hesabınızı kaldırarak telefonunuza tekrar gönderilmesini sağlamak da mümkün. Ancak Gurman, bu işlemin çoğu kişi için çok karmaşık olduğunu ve Apple'ın kesin bir çözüm sunması gerektiğini söylüyor.