Bir zamanların teknoloji devi için zor günler

Bir zamanların teknoloji devi için eski güzel günler hayal oldu... İşte herkesi şaşırtacak bir haber

Bir zamanlar tek kral oydu!

Fotoğraf denince ilk akla gelen markalardan olan Kodak, son mali dönemde açıkladığı rakamlarla, beklentilerin de üstünde zarar rapor etti.

Karşılaştırabilmeniz için önce geçen yılın rakamlarını verelim. Toplam kayıp 43 milyon dolar olarak hesaplanmıştı. Bu da hisse başına 16 cent'e denk geliyordu. Bu senenin rakamları yaklaşık 5 katına çıkmış. Kayıp 222 milyon dolar. Hisse başına düşen kayıp oranı ise 83 cent.

Kodak, sene başında bir çok problemle uğraştı. Bunların başında 103 milyon sterlinlik kredisi alması ve Jones Day'i işe alması dolayısıyla iflas edeceği söylentilerini bertaraf etmek vardı. Zira Jones Day, genellikle şirketlerin iflas davaları ile tanınan bir hukuk firması olarak biliniyor.

Yatırımcıları kuşkulandıran bir diğer hususta Kodak'ın likiditesinin sürekli düşmesi. 2. çeyrekte açıkladığı likitleri 957 milyon dolar iken bu tutar 3. çeyrekte 862 milyon dolara kadar geriledi.

Beklentiler Kodak'ın bu sene 200 ila 400 milyon dolar arası zarar açıklayacağı yönündeydi. Ama şimdiden geçilen bu rakamlar nedeniyle, zarar beklentileri 600 milyon dolara kadar çıktı.

Okuyucu Yorumları