Bitcoin, 10.000 Dolara Dayandı

Dijital para birimi Bitcoin, rekor üzerine rekor kırmaya devam ediyor. İşte geldiği son nokta!

Bitcoin'i durdurmak imkansız

Bitcoin'in birçok kullanıcının birbirine hediye aldığı ABD'nin ulusal bayramı şükran gününde biraz kafasını dinleyeceği düşünülüyordu, ancak dijital para birimi yükselişini sürdürerek 9.000 dolar barajını aştı. Haberi yayına hazırladığımız sırada Bitcoin'in fiyatı 9.700 dolar seviyesindeydi.

Bitcoin böylece sadece 9 günde 1.000 dolardan fazla değer kazanmış oldu. Henüz geniş kitleler tarafından kabul görmeyen para birimi, belki de bunu yapacağının ipuçlarını veriyor ancak yatırımcılara dikkatli olmalarını öneren analistler var. Deutsche Bank'ın baş strateji uzmanı Ulrich Stephan, "bunu günlük yatırımcılara öneremem," diyor. Her hafta değerine yaklaşık 1.000 dolar katan Bitcoin'in inişli çıkışlı bir grafik izlemesi bir yana, çakılma ihtimali ve söylentiler yatırımcıları korkutmak için yeterli birer neden.

Önceki yıl ile kıyaslandığında Bitcoin'in değerini yüzde 1.128 artırdığı gözleniyor. 10.000 dolar sınırı ise yılsonundan önce aşılacak gibi görünüyor. Dijital para biriminin sadece son üç haftada piyasa değerine 35 milyar dolar eklediğini de belirtelim.

Birçok uzmanın büyük satışlar beklediği ve "baloncuk" olarak değerlendirdiği Bitcoin'in bu çıkışını sürdürüp sürdürmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Okuyucu Yorumları