Bitcoin Dolandırıcıları Ünlü İsimleri Kullanıyor

Dolandırıcılar, Bitcoin hırsızlığı için akıl almaz planlar yürütmeye devam ediyor!

Dolandırıcılar Facebook'u kullandı!

Dolandırıcılar, son zamanlarda Facebook üzerinde çalışan işletmeleri de vurmaya başladı. Suçlular, popüler işletmelerin ve sayfaların takipçilerini hedef alıyor.

Dolandırıcılar, ilk olarak Facebook üzerinde hedef aldıkları işletmenin bir gönderisinin altına yorum bırakarak söz konusu işletmenin kendi Bitcoin platformları ile işbirliğine girdiklerini ve bu işbirliğini kutlamak için bedavaya dijital para dağıtıldığını belirtiyor. Bu tür gönderiler, katılım ücreti kandırmacasının bir başka örneği. Çoğu internet kullanıcısı, bu kandırmaca türü ile Nijerya Prensi e-posta kandırmacası ile tanıştı. Bu dolandırıcılık türünde yüksek değerde bir paranın-ürünün bir yerde olduğu ancak bunun çıkarılması için belli bir miktarda bedel ödenmesi gerektiği belirtilerek kullanıcıların bu yalanlara inanması bekleniliyor. Bu Bitcoin dolandırıcılığında ise kullanıcıların sözde "bedava Bitcoin kampanyası"ndan faydalanmak için Bitcoin türünde ödeme yaparak "adreslerini doğulamaları" gerektiği ifade ediliyor. Gönderilerde adres belirlemek için gönderilen ücretlerin faiziyle iade edileceği belirtilse de bu hiçbir zaman gerçekleşmiyor.

Bir işletmenin yetkilisi, bu dolandırıcılık yöntemi hakkında, "Birçok kullanıcı, bizim profil fotoğrafımızla sahte hesaplar açarak ve hesaplarında ismimizi kullanarak dolandırıcılık yapıyor. Elimizden geldiğince hızlı bir şekilde onları şikayet edip kapanmalarını sağlıyoruz ancak her zaman yenileri çıkıyor." ifadelerini kullanarak durum karşısında işletmelerin de çaresiz kaldığını belirtiyor.

Benzer bir dolandırıcılık girişimi, Kasım ayında Twitter'da baş göstermiş ve dolandırıcılar, Elon Musk'ın Twitter gönderilerine yanıt olarak Elon Musk'ın ağzından gönderiler yazmaya devam etmek suretiyle ünlü yatırımcının hayranlarının Bitcoin cüzdanlarını boşaltmaya çalışmışlardı.

Suçlular, bu iş için erişimi sınırlı hesaplar kullanmak yerine Matalan ve Pantheon Books gibi markaların resmi hesaplarını çalarak profil fotoğraflarını ve resimlerini Elon Musk'ın hesabına benzetmiş ve bu şekilde çok daha fazla kişiyi ağlarına düşürmeyi başardı. Musk'ın birçok hayranı ise dolandırıcıların ağına düşerek Elon Musk'ın düzenlediğini düşündükleri Bitcoin çekileşine katılabilmek için 0.1 Bitcoin değerinde (yaklaşık 380 Amerikan doları) "katılım ücreti" ödedi.

Okuyucu Yorumları