BitTorrent'ten torrent tabanlı tarayıcı!

BitTorrent, dünyanın ilk torrent tabanlı web tarayıcısını ortaya çıkardı! Peki ama bu ne demek?

Torrent, tarayıcıya girdi!

BitTorrent, dünyanın ilk "torrent tabanlı web tarayıcısını" ortaya çıkardı. Şu an sadece davet edilenlerin kullanabildiği tarayıcı, merkezi sunuculara dayanmayan bir web'e doğru ilk adımı atmayı amaçlıyor.

Çekirdek olarak sunduğu işlev, başarılı eşitleme aracı BitTorrent Sync'e benzeyen Project Maelstrom adındaki uygulama, aslında ortaya yepyeni bir fikir getirmiyor. BitTorrent'e göre "dağıtılmış" bir web tarayıcısı, ağların üzerindeki yükü azaltmaktan fazlasını yaparak, interneti daha tarafsız bir hale getirebilir. Firma, internet trafiğinin nereden geldiğini bilmeyen bir servis sağlayıcının, Maelstrom gibi bir web tarayıcısıyla erişilen belirli sitelere kısıtlama getiremeyeceğini ileri sürüyor. Ancak elbette servis sağlayıcı bu durumda tüm internet bağlantısını yavaşlatma yolunu izleyebilir.

BitTorrent'in patronu Eric Klinker'e göre Project Maelstrom, içeriklerin yayınlanma, erişim ve tüketim şeklini değiştirebilir. Ancak BitTorrent, şimdilik sadece yazılımı geliştirmekle ve topluluğunun ilgisini çekmekle meşgul oluyor ve işlevlerden, teknik detaylardan bahsetmiyor. Çoğu proje gibi bu bilgiler, projenin şekillenmesiyle ortaya çıkacak. Bu yüzden Project Maelstrom'un potansiyeli hakkında konuşmak için henüz oldukça erken.

Okuyucu Yorumları