Black Friday: Tüm dünyada kutlanan alışveriş çılgınlığı

Tüm dünyada kutlanan alışveriş çılgınlığına detaylı bir bakış.

Black Friday Nedir?

Black Friday, Şükran Günü'nün hemen arkasından Amerika başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde kutlanan ve en çok alışveriş yapılan bir gündür. Yeni yıl ve bayram öncesi yapılan alışveriş ile birlikte bugün tüm dünyada yapılan alışverişin %30'unu oluşturuyor. Black Friday bu yıl 25 Kasım'da kutlanıyor olacak.

Black Friday Türkiye

Black Friday Türkiye

Reel mağazalar bu geleneğe çok adapte olamasalar da, son birkaç senedir online siteler Black Friday satışlarını arttırdı. Özellikle Picodi, bir ilk gerçekleştirerek 2015 senesinde tüm online mağazaların indirimlerini, kampanyalarını ve kupon kodlarını özel olarak aldığı ek kuponlarını tek bir sayfada birleştirerek alışveriş severlerin hizmetine sundu. Bu Black Friday sayfasından görebileceğiniz gibi Picodi 1 ay öncesinden bazı markalarla anlaşarak indirimleri sunmaya başladı bile. Özellikle 25-28 tarihinde Picodi Black Friday sayfasından daha iyi indirimlere ulaşılabilecek.

Black Friday Satış İstatistikleri

Black Friday Satış İstatistikleri

2015 yılında sadece Black Friday günü 74,2 milyon insan alışveriş yaptı, bu yıl ise 99,8 milyon kişinin alışveriş yapması bekleniyor. Türkiye'de ise Picodi Black Friday sayfası aracılığıyla yapılan alışverişin geçen seneye göre %430 büyümesi bekleniyor. Daha önceki yıllara ait Black Friday istatistiklerini ise bu sayfadan bulabilirsiniz.

Black Friday'de Hangi Mağazalardan Alışveriş Yapılır?

Black Friday'de Hangi Mağazalardan Alışveriş Yapılır?

Türkiye'de yeni yeni kutlanmaya başlayan bu çılgın alışveriş gününde özellikle büyük mağazalarda güzel indirimlerden yararlanabiliyorsunuz. Bunlardan bazıları N11, Gittigidiyor, Hepsiburada... Bunun dışında Picodi Black Friday sayfasına özel Koton, Defacto, Flo, Boyner mağazalarına ait kodlar ve bunun yanında Asos, Aliexpress ya da Godaddy gibi yabancı siteler için de kuponlar bulmanız mümkün olacak.