BlackBerry, Daha Güvenli bir Galaxy S7 Üretiyor!

Çok güvenli bir telefon arayanlar, ölen BlackBerry OS yerine BlackBerry'nin bu özel Galaxy S7'sini tercih edebilecekler!

BlackBerry'nin Galaxy S7'si yolda!

BlackBerry'ye bağlı bir yan şirket olan Secusmart, Samsung'un Knox platformuyla uyumlu güvenlik yazılımını bu sene yayınlayacak.

Bunun anlamı, devlet seviyesinde güvenliğe sahip olmak isteyenler, nesli tükenen BlackBerry OS'lu telefonlar yerine yakında Samsung Galaxy S7 veya çıktığında Galaxy S8 alabilecekler. Secusmart'ın SecuSuite adlı yazılımı, iletişimi ve cihazda depolanan verileri şifrelemekle kalmıyor, Almanya'nın Federal Bilgi Güvenliği Bürosu'nun (BSI) SNS standardını kullanarak sesli görüşmeleri de şifreliyor. Kurumsal trafik IPSec VPN üzerinden iletilirken kişisel uygulamaların verileri, direkt olarak internete açılabiliyor. Şifreli görüşmeler VPN üzerinden değil, farklı bir geçitten iletiliyor.

SecuSuite for Samsung Knox, Temmuz ayı civarında 1900 euro fiyattan satışa sunulacak. Bu fiyat BlackBerry 10 sürümüyle aynı ve bir telefonu, şifreleme anahtarlarını saklamak üzere bir microSD'yi ve hizmetin ilk yılını kapsıyor.

SecuSuite for Samsung Knox kullanıcıları, işverenleri tarafından yönetilen uygulamaların simgelerinde küçük bir kilit simgesi görüyorlar. Bu uygulamalar çalıştırıldığında microSD kartındaki şifreleme anahtarlarının kullanımına yetki vermek üzere bir PIN kodu soruluyor. Bu kod ve anahtarlar olmadan uygulamaya ve uygulama verilerine ulaşılamıyor. Twitter, Facebook ve WhatsApp gibi popüler uygulamalar da işverenin güvenlik ilkelerine göre yüklenebiliyor. Bazıları Alman hükümeti gibi sadece kısıtlı beyaz listelerle çalışırken bazıları, Google Play Store'a tam erişim sunabiliyor.

SecuSuite for Samsung Knox, Android'in bellek korumalarının aşılıp aşılmadığını da denetliyor ve başlatılan işletim sisteminin modifiye edilmediğinden emin olmak için Samsung'un güvenli önyükleme sistemini temel alıyor.

Okuyucu Yorumları