BlackBerry, Klavyeden Vazgeçmeyecek!

Fiziksel klavyeli telefonlar sizin için halen vazgeçilmezse, BlackBerry'nin bu kararı sizi mutlu edecek...

BlackBerry vazgeçmiyor!

Bu senenin başında BlackBerry KeyOne çıktığında dikkatleri üzerine çekmişti. Cihaz, mobil cihazların neredeyse hepsinin dokunmatik ekranlara geçtiği bir dünyada fiziksel klavye sunuyordu, ama firmanın bu tasarımdan vazgeçmeyeceğini de vurguluyordu.

BlackBerry'nin ticari yöneticisi Francois Mahieu, IFA 2017'de, KeyOne'ın yenilenmiş modelini tanıtırken, fiziksel klavyenin kalıcı olduğunu, bir sonraki telefonun ismi ve özellikleri henüz belli olmasa da, bu tasarımın çok uzun süreler kullanılmaya devam edeceğini söyledi.

Yeni telefonun olmayacağı bir şey varsa, o da ucuz bir telefon olmak. Aksine, Mahieu klavyenin telefona maliyet eklediğini söylüyor. Mahieu'ya göre BlackBerry'nin amacı ne pahalı ne de ucuz bir telefon olmak ve amacı belli bir düşünce yapısına sahip bu telefonu sürdürmek.

Peki fiziksel klavyeli telefonlar tekrar yaygınlaşacak mı? Hiç zannetmiyoruz, ama BlackBerry'nin şu an sunduğundan hoşlanan belli bir kesim var ve bundan sonra firmanın neleri çıkaracağını beklemek de ilginç olacak.

Okuyucu Yorumları