Böyle bir seyahat yapmadınız!

Denizin dibinde 6 yıl geçiren; kilometrelerce sürüklenen bu cihaz, gerçek bir mucizeye imza attı!

Mucize gibi...

2007 yılında Havai'de tatil yapan Lindy Scallan, fotoğraf makinesini de beraberinde götürmüştü. Dalmaya meraklı olan tatilci, katıldığı su altı dalışı turları esnasında denizin altındaki muazzam görüntüleri yakalamak için beraberinde taşıdığı makinesini kaybetmişti...

Fakat öyle görünüyor ki tamamen ortadan kaybolduğunu düşündüğü fotoğraf makinesi, aslında hayatta kalmak için uzun bir mücadele vermiş. Tam tamına altı yıl sonra, binlerce mil ötede, Tayvan sahillerinde bulunan makine, beraberinde 2007 yılında çekilen fotoğrafları da saklamayı başarmış.

Makineyi bulansa Çin Havayollarında çalışan bir işçi... Bulduğu fotoğrafların Havai'de çekildiğine emin olan çalışan, makinenin sahibini bulmak için doğrudan "Hawaii News Now" ile temasa geçmiş. Kısa zaman sonra Scallan isimli bayanın arkadaşları haberi okumuş ve kendisini durumdan haberdar etmişler. Scallan'ın konu hakkında yaptığı yorum ise şu şekilde; "Haberde bulunan resimdeki kameranın benim olduğunu görünce ağzım bir karış açık kaldı. İçindekilerin tamamı bana ait resimlerdi. Zamanında kaybettiğim yerden binlerce mesafe uzağa, Tayvan'a kadar sürüklenmesi ve daha da önemlisi içerisindeki hafıza kartının zarar görmemiş olması tam bir mucize."

Çin havayolları ise bu ilginç haber üzerine, Scallan'a kamerasını Tayvan'dan alması için ücretsiz gidiş dönüş uçak bileti teklif etti. Nitekim yeni bir işe başlamış olan Scallan, bu teklifi nazik bir şekilde reddetmek zorunda kaldı.

Okuyucu Yorumları