BT, fiber üzerinden 1.4Tbps hıza ulaştı!

Fiber hatlarının sanılandan çok daha hızlı internet sunabildiği, işte böyle ortaya çıktı!

Fiberde hız rekoru!

İnternet bağlantınızın hızı, sağlayıcınızın size söylenen hıza ne kadar yaklaşabiliyor? Bağlantınız ne kadar hızlı olursa olsun, speedtest.net'te size tanıtılan hıza ulaşmanız zor. Ancak BT, varolan fiber bağlantıları üzerinden birbirinden yaklaşık 130 km uzakta bulunan konumu 1.4Tbps hızında bağladığını iddia etti.

BT'nin basın bültenine göre Ekim ve Kasım 2013'te İngiliz genişbant sağlayıcısı, Alcatel-Lucent ile süper hızlı genişbant araştırma projesi üzerinde çalıştılar. Bu çalışmada BT'nin Ipswich'teki Adastral Park araştırma kampüsünden Londra'daki BT Kulesi'ne uzanan bir fiber bağlantı kullanıldı. Denemelerde BT'nin "esnek ızgara" adını verdiği bir altyapı kullanılarak 7 tane 200Gbps'lik kanal bir kanalda toplandı ve 1.4Tbps'ye varan hızlara ulaşıldı.

1.4Tbps'nin ne kadar hızlı olduğunu merak ediyorsanız, BT'ye göre bu hızla 44 tane sıkıştırılmamış HD filmi sadece 1 saniyede indirmeniz mümkün oluyor. İngiltere'deki BT abonelerinin bu tür bir hizmete yakında kavuşma ihtimalleri düşük, ancak servis sağlayıcı, fiber bağlantıların daha önce düşünüldüğünden çok daha fazlasını sunabildiğini söylüyor. Bunun anlamı, BT'nin yeni fiber hatları döşemek yerine varolan hattı kullanarak daha yüksek hızlara ulaşabilecek olması.

Okuyucu Yorumları