Bu 18 Çekirdekli İşlemci iMac Pro İçin Olabilir!

Intel'in IFA 2017'de tanıttığı 18 çekirdekli işlemcisi, iMac Pro'nun uzun zamandır merak edilen işlemcisi olabilir...

Bu işlemci iMac Pro için mi?

Yeni çıkacak olan iMac Pro'nun hangi Xeon çiplerini kullanacağı hakkında birçok söylenti duymuştuk. Şimdi ise Intel bunun cevabını vermişe benziyor. Firma, IFA sırasında üst uç, tek işlemcili, genel grafik iş istasyonları için Xeon W-serisini ortaya çıkardı. Intel, iMac Pro'nun bu çipi kullanacağını söylemedi ama özellikler eşleşiyor: Amiral gemisi Xeon W'nin 18 çekirdeği var ve 2017'nin dördüncü çeyreğinde çıkacak, Apple da 18 çekirdeğe kadar olan iMac Pro'ların bu Aralık ayında çıkacağı sözünü vermişti.

18 çekirdekli modelin ardından, 14, 10, 8 ve daha az çekirdekli Xeon W'ler geliyor. En üst seviyedeki çip, yeterince soğutmaya sahipseniz 4.3 GHz'ye kadar çıkarılabiliyor, daha düşük modellerse 4.5 GHz'ye kadar çıkabiliyor. Yeni işlemciler ayrıca 512GB'ye kadar DDR4-2666 ECC RAM destekliyor ve 48 PCI Express 3.0 yolu var, bu da size oldukça fazla depolama ve port seçeneği sunuyor. Bunların yanında, Intel'in dediğine göre performans şu anki Xeon E5 nesline göre %38 daha fazla.

Açık olmak gerekirse, bu işlemciler video, grafik ve VR içerik üreticileri için, oyuncular için değil. Onlar için şu anki tek işlemcili Xeon'ları solda sıfır bırakan Core-i9 serisi var.

Intel henüz hangi PC'lerin Xeon W'leri destekleyeceğini söylemedi, ama IFA'da Dell, HP, Lenovo ve diğer iş istasyonu yapımcılarından açıklamalar duyabiliriz.

Okuyucu Yorumları