Bu Apple Watch modeli için yolun sonu göründü

Bir Apple Watch modeli daha tarih olmak üzere. Yeni bir sızıntı, watchOS 11 alacak modelleri listeledi ve bu listede önemli bir eksik göze çarpıyor.

Bu Apple Watch modeli için yolun sonu göründü

WWDC 2024 etkinliği hızla yaklaşırken, Apple Watch’un yeni işletim sistemi watchOS 11'in hangi cihazları destekleyeceğini öğrenmiş olabiliriz. Fransız iPhoneSoft sitesine göre Apple, 2018 Apple Watch Series 4 desteğini kesmeyi planlıyor. Başka bir deyişle Watch 4, watchOS 11 güncellemesini alamayacak.

iPhoneSoft’un, Apple'ın gelecek işletim sistemleri için hangi cihazların desteğini kaybedeceği konusunda iyi bir sızıntı geçmişi olduğundan dolayı bu sızıntı belirli bir güvenle beraber geliyor. Bu yüzden Apple’ın başka bir Apple Watch’tan daha vazgeçmeyi seçmesinin ilginç olduğu söylenebilir.

Apple, WatchOS 9 ile beraber daha büyük ekranlara odaklanırken Apple Watch Series 3 desteğini sonlandırmıştı. Apple’ın Apple Watch Series 4 desteğini muhtemelen sonlandıracak olması, Cupertino’nun artık yalnızca Her Zaman Açık ekran teknolojisine sahip saatlere odaklanacağı anlamına geliyor olabilir. Bu saatin işlemcisi neredeyse en yeni cihazlar kadar iyi olduğundan dolayı, Apple’ın bu Apple Watch desteğini sonlandırması için bunun dışında mantıklı olan çok fazla sebep bulunmuyor.

İlginç bir şekilde başka bir rapor, Apple’ın iOS 17 ile desteklediği tüm telefonlarını iOS 18'de de desteklemeye devam edeceğini öne sürüyor.

WatchOS 11’in hangi cihazları destekleyeceğini, resmi olarak ancak Apple, WWDC 2024 açılış konuşmasında işletim sistemini açıkladığında öğreneceğiz. Bloomberg’den Mark Gurman’a göre bu “oldukça küçük bir güncelleme” olacak olsa da şu ana kadar watchOS 11’in getireceği özellikler hakkında pek fazla sızıntı ortaya çıkmadı. Yine de, şirketin önceki güncellemelerin trendini takip etmesi durumunda yeni saat yüzleri, uyku izleme iyileştirmeleri ve antrenman yenilemesi beklenebilir.