Bu bedava araçla WiFi ağları kontrolünüzde...

Kablosuz ağınızı inceleyin, sinyal seviyelerini görüntüleyin: Bu bedava araçla her şey mümkün!

WiFi ağları kontrolünüzde!

Halka açık yerlerde internete bağlanmak istediğinizde, kullanıma açık bir çok WiFi ağıyla karşılaşmanız mümkün. Ancak sorun şu ki sinyal bazen güçlü görünse dahi bağlantı kalitesi pek de iyi olmayabiliyor.

Bu yazımızda sizlere değerli bir WiFi analiz aracı olan inSSIDer'i tanıtacağız. inSSIDer sayesinde alanınızda bulunan WiFi ağlarının temiz ve ayrıntılı bir listesini rahat bir şekilde görmeniz mümkün. Aracı kullanmak içinse herhangi ek bir donanıma ihtiyacınız yok, WiFi bağdaştırıcınız bu iş için yeterli.

Resimde de görebileceğiniz gibi, router'ın ağ adını, sinyal gücünü, kanal numarasını, router yapımcısını ve varsa gizlilik ayarlarını görmeniz mümkün. PC'nizde yapılandırılmış bir GPS cihazı varsa GPS koordinatlarınızı da görebilirsiniz.

En yüksek sinyal seviyesi sağlayan cihazı keşfedin

En yüksek sinyal seviyesi sağlayan cihazı keşfedin
GPS cihazınızı bağladıktan sonra tek yapmanız gereken port ayarlarını düzenlemek

GPS cihazınızın inSSIDer ile bağlantısını kurabilmek içinse cihazınızı bağlamanız ve seri port ayarlarını inSSIDer içerisinden yapmanız yeterli.

Bir çok WiFi analiz aracı, gerçek zamanlı sinyal gücü grafiği sunarken inSSIDer'ın sunduğu grafik diğerlerine göre çok daha doğru görünüyor. Her cihaza göre sinyal gücünün grafiksel bir temsilini görmeniz mümkün. Bu sayede bulunduğunuz alanda hangi cihazın en yüksek sinyal gücü sağladığını bulmanız kolaylaşıyor. Laptop sahibiyseniz etrafta biraz gezinerek ve ekrana bakarak uygun bir cihaz bulmayı deneyebilirsiniz.

GPS cihazınızı bağladıktan sonra tek yapmanız gereken port ayarlarını düzenlemek

Filtreler ve 'Mini' görünüm modu

Filtreler ve 'Mini' görünüm modu
'Quick Filters' ile filtreyi elle yazmanıza gerek kalmıyor

Aracın bir başka faydalı özelliği ise güvenlik türü, üretici gibi belli karakteristiklere göre listeyi filtreleyebilmeniz. Baştan filtre oluşturma zahmetine katlanmak istemiyorsanız, 'Quick Filters' seçeneğini kullanarak ön-programlı filtrelerden birini kullanabilirsiniz.

inSSIDer'ı yerel ağlarınızı hızlıca izlemek amaçlı kullanmak isterseniz, 'View' menüsünden 'Mini' moda geçerek aracın tüm ekranı kaplamayan, küçültülmüş moda geçmesini sağlayabilirsiniz.

inSSIDer'ı bu adresten indirebilirsiniz.

'Quick Filters' ile filtreyi elle yazmanıza gerek kalmıyor

Okuyucu Yorumları