Bu flört uygulaması diğerlerine benzemiyor: Seçebileceğiniz sadece tek bir kişi var!

Bir yazılımcının geliştirdiği flört uygulaması, bildiğiniz diğer flört uygulamalarına hiç benzemiyor. "Los'la Flört Et", isimli uygulamada, arkadaş olabileceğiniz sadece tek bir seçenek var!

Bu flört uygulaması diğerlerine benzemiyor: Seçebileceğiniz sadece tek bir kişi var!

Los Mayers, “Çevrimiçi buluşma olayını hiçbir zaman gerçekten yapmadım” diyor. Brooklyn’de yaşayan bir uygulama geliştiricisi olan Mayers, önceki tüm partnerleriyle eski usul bir şekilde yüz yüze tanışmıştı. Ancak geçtiğimiz yaz eski sevgilisinin ayrılmasının ardından çevrimiçi romantizme bir şans vermeye karar verdi.

Mayers, Hinge’de bir ay geçirdi, arkadaşlarından tavsiyeler ve profil fotoğraflarıyla ilgili ipuçları aldı, tüm gününü kişiselleştirilmiş mesajlar yazarak geçirdi ve hatta premium hesap için ödeme yapmayı denedi. Ancak sonunda sadece hayal kırıklığıyla karşılaştı; “uygulamaların bana göre olmadığını hissettim” dedi. Ancak Mayers bir üreticiydi ve yeni bir çözüm düşündü. Sadece kendisine özel bir flört uygulaması yaptı. Kelimenin tam anlamıyla, sadece onun için ve başkası için değil.

“Los’la Flört Et” (Flirt With Los) adını taşıyan bu uygulamada sonsuz sayıda gösterişli fotoğraftan oluşan bir akış öneren bir algoritma yok, “Süper Beğeniler” yok, ücretli abonelik veya sınırlı kaydırma işlemi seçeneği yok. Hatta herhangi bir kaydırma da yok. Seçim yapabileceğiniz tek bir profil var. Uygulamayı açıyorsunuz, Twitter veya Instagram kullanıcı adınızı yazıyorsunuz ve Mayers’ın iki seçenek olan bir resmi ile karşılaşıyorsunuz: “flört et” veya “geç”.

İnternetin inanılmaz bir iletişim imkanı sunarken aynı zamanda bizi nasıl ayırdığının öne çıkan örneklerinden biri olan flört uygulamaları, milyonlarca bekarın aşkı aradığı internette teknolojinin yarattığı garip engelleri sergiliyor ve her zamankinden daha fazla insan bir randevu bulmanın zor olduğunu söylüyor. Ancak Los’la Flört Et, bu teknoloji dünyasında farklı bir yöne giderek, neredeyse başka hiçbir uygulamanın sunamayacağı türden doğrudan bire bir bağlantı sunuyor.

Uygulama size, kafası yana eğik bir şekilde kendinden emin bir şekilde duran ve bir giyim mağazasında aynaya bakan Mayers'ın bir selfie'sini sunuyor. Bir tişört, altın bir zincir, rugan ayakkabılar ve eteğe benzeyen bir şey giyiyor. Hepsi bu kadar...

Eğer “Geç”e basarsanız, Mayers’ın ağladığı bir fotoğraf beliriyor ve tekrar denemeniz isteniyor. “Flört et” düğmesine bastığınızda ise bir dizi seçenekle karşılaşıyorsunuz. Bu seçenekler, beğendiğinizi gösteren bazı cümleler içeriyor ve eğer bu seçenekleri beğenmezseniz, yenileme seçeneğine basarak uygulamanın daha fazla öneri sunmasını isteyebiliyorsunuz. Mayers, boş bir metin kutusunun getirdiği sahne korkusunu ortadan kaldırmak istediğini söylüyor: “Senden sadece flört edici ve ilgi çekici bir şey seçmeni istiyorum. Bunun mükemmel kelimeleri bulmakla ilgili olması gerekmiyor, bu sadece bir bağlantı anıdır.”

Mayers, 2023 yılında her ay yeni bir uygulama yayınlama kararı aldı. Bu karar, kısmen kodlama yeteneklerini geliştirmeyi amaçlasa da, aynı zamanda yazılım üretmek için yeni bir düşünme yolunu incelemeyi planlıyordu. Günümüzde pek çok teknoloji şirketi, işlerini “bağlantı” kelimesi çevresinde kuruyor ancak Mayers, uygulamalarını sanat projelerine çevirerek bir adım daha ileri gidiyor.

Los’la Flört Et basit bir uygulama olsa da, bu formun en saf örneklerinden biri sayılabilir. Sadece açtığınız, flört cümlelerinizi seçtiğiniz ve gününüze devam ettiğiniz bu uygulama küçük bir şaka olmasının yanı sıra bir miktar ciddiyet de barındırıyor. Ayrıca, biraz beklenmedik olsa da bu sevimli uygulamayı kullanırsanız, Mayers sihrin uygulamayı kapattıktan sonra gerçekleşeceğini vaat ediyor. Sonuçta sahte bir kullanıcı adı yazmadığınız sürece ona sosyal medya adresinizi veriyorsunuz.

Mayers, “Güvenin ve inanın, eğer flört etmeye devam ederseniz size DM göndereceğim” diyor ve ekliyor: “Kendimi o şansı alacak bir insana dönüştürdüm. Uygulamayı indirirseniz karşınıza çıkmasını bekleyin.”