Bu Holografik Asistan Ev Arkadaşınız Olabilir!

Japonlar, en sonunda evinizde size eşilik edecek, holografik bir "ev arkadaşı" da geliştirdi: Azuma Hikari ile tanışın!

Yeni Ev Arkadaşınız: Azuma Hikari

Eğer siz de evde size bakacak ve gün boyu size eşlik edecek birisine ihtiyaç duyuyorsanız, buna rağmen gerçek insanlardan hiç de hoşlanmıyorsanız, teknoloji bunun da çaresini buldu! Japonya merkezli Vinclu Inc. tarafından geliştirilen Gatebox Communication Robot adlı bu cihaz sayesinde kullanıcılar evlerini birlikte paylaşabilecekleri holografik bir "eş"e sahip olabilecekler.

Görünüş açısından biraz havalı bir kahve makinesine benzeyen Gatebox içerisinde yer alan ekran aracılığıyla 3D bir holografik görüntüyü yansıtabiliyor. Görsellerde yer alan holografik görüntü ise firmanın geliştirdiği ilk karakter Azuma Hikari'ye ait.

Kulağa hoş gelen ses tonlarıyla "efendi"sine bakan Azuma birçok işlevsel hatırlatıcı ve sohbet görevi görüyor. Aslında temelde akıllı bir dijital asistan olarak nitelendirebileceğimiz Azuma'da anime kahramanı görünümlü bir chat-bot olarak da düşünülebilir.

Birçok farklı karakteri de Gatebox'a getirmeyi hedefleyen firma ürettiği ilk 300 cihazı geçtiğimiz gün ön siparişe açtı. Cihazın fiyatı ise 298 bin yen (2.525 dolar).

Okuyucu Yorumları