Bu TV'de hem gözlüksüz 3D, hem de 4K var!

Hem 4K desteği sunan, hem de gözlüksüz 3D özelliğine sahip bir TV'ye sahip olmak ister miydiniz?

Hem gözlüksüz 3D, hem de 4K!

Görüntü teknolojileri alanında ürün geliştiren her firmanın 3D konusuna heyecanla yaklaştığını biliyoruz. Daha önce gözlüksüz 3D deneyimi sunan; daha doğrusu sunduğunu iddia eden televizyonları da görmüştük. Fakat bu defa farklı bir projeyle karşı karşıyayız. Hollanda menşeli küçük bir firma olan Dimenco, ilk 4K destekli gözlüksüz 3D TV'yi geliştirdiklerini duyurdular. Bu projelerini seri üretime geçirmek için bir Kickstarter projesi başlatan firma, 199 bin Euro'luk bir yardıma ihtiyaç duyuyor.

Bu TV'de hem gözlüksüz 3D, hem de 4K var!

Dimenco'nun geliştirdiği 3.840 x 2.160 piksel çözünürlük sunan televizyon, 1080p çözünürlük değerindeyken 2D görüntü sunuyor. 4K çözünürlük değerindeyken gözlüksüz 3D sağlamayı başlayan televizyon, en iyi görüntü deneyimini 150 derecelik açı içinde izlendiğinde sağlıyor.

Diğer yandan tipik olarak 6.5 ms tepki süresine sahip olan televizyon, uzak mesafelerden de rahatlıkla izlenebiliyor. Şimdilik yalnızca 39 inç boyutunda üretilen televizyon, projenin mesafe katetmesiyle birlikte daha büyük boyutlarda da üretilecek. Elbette bunun için firmanın beklediği Kickstarter yardımını alması gerekiyor. Eğer firma bu projeyi başarıya ulaştırabilirse, bu teknolojiye sahip televizyonu önümüzdeki yıl raflara koymak ilk hedefi.

Firma 42 günde 49 bin Euro toplamayı başarmış. Buna göre kısa bir süre sonra başarıya ulaşacaklar.

Bu TV'de hem gözlüksüz 3D, hem de 4K var!
Okuyucu Yorumları