Bu Ülke, "Selfie" Ölümlerinde Açık Ara Önde!

Selfie çekerken yaşanan ölüm olaylarının en çok yaşandığı ülkeler açıklandı. Ölüm haberlerinin yarısından çoğu, sadece tek bir ülkeden gelmiş!

"Selfie" ölümlerinde açık ara 1 numara!

Türkçeye 'özçekim' olarak da çevrilen ve halen oldukça popüler bir akım olmaya devam eden selfie, en mutlu anları ölümsüzleştirmenin yanında birçok kazaya ve dolayısıyla çok sayıda ölümlere de neden olabiliyor.

Delhi'deki Indraprastha Institute of Information ve Pittsburgh'daki Carnegie Mellon Üniversitesi işbirliğiyle yapılan yeni bir araştırmaya göre ise selfie bağlantılı ölümlerde özellikle bir ülke belirgin bir biçimde ön plana çıkıyor. Evet, yukarıdaki fotoğraftan da tahmin edebileceğiniz gibi bu ülke Hindistan. Oldukça kalabalık bir nüfusa sahip olan ülke, dünyada selfie'yle bağlantılı olan ölümlerin de yarısından fazlasının gerçekleştiği yer.

Araştırmacılar Mart 2014 ve Eylül 2016 arasında gerçekleşen selfie çekmeye çalışırken meydana gelen 127 ölüm vakasının 76'sının Hindistan'da gerçekleştiğini ifade ediyor.

Hindistan'ı ise, yine aynı zaman dilimi açısından dokuz ölümle Pakistan, sekiz ölümle ABD ve altı ölüm hadisesiyle Rusya takip ediyor.

Selfie çekme tutkusunun yol açtığı bu ölümler oldukça çeşitli faktörlere de dayanıyor. Bunlar arasında selfie çekerken yüksek bir yerden düşmek, bir trenin çarpması ve elektrik çarpması da yer alıyor.

Okuyucu Yorumları