"Call Arc" ile telefonda arkadaşınızla konuşuyormuş gibi internet araması yapın

Arc Search, iPhone'lar için telefon görüşmesine benzer bir arama özelliği sunmaya başladı. “Call Arc” isimli bu yeni özellik, telefonu kulağınıza götürmenizle devreye giriyor ve bambaşka bir arama deneyimi yaşamanızı sağlıyor.

Telefonda arkadaşınızla konuşuyormuş gibi internet araması yapın

The Browser Company’nin Arc Search uygulaması, yeni bir güncelleme ile iPhone’lar için ilginç bir “Call Arc” özelliği getirdi. Arc Search kullanıcıları, bu özelliği kullanarak sanki bir telefon görüşmesi yapıyormuşsunuz gibi bir arama sorgusu yapabiliyor.

“Call Arc” özelliğini kullanmak için Arc Search uygulamasını açmanız ve telefonu kulağınıza yaklaştırmanız yeterli oluyor. Bundan sonra istediğiniz soruyu, sanki karşınızda biri varmış gibi sorabilirsiniz. Bu, bir telefon görüşmesi yapmaya oldukça benziyor. Arc Search özelliği açıkken iPhone’u kulağınıza yaklaştırdığınızda “Call Arc” arama seçeneği etkinleştiriliyor.

Sorduğunuz sorular için sözlü olarak yanıt alarak, sanki bir telefon görüşmesi yapıyor gibi ses tabanlı bir arama deneyimi yaşayabiliyorsunuz.

Arc Search’e bir soru sorduğunuzda, size yanıtların sağlanması biraz zaman alacak ve bu kısa süre içinde Arc Search, size sözlü yanıt vermeden önce bir bekletme müziği çalarak başka bir soru için beklemeye geçecek. Ayrıca, “Call Arc” arayüzü de bir telefon görüşmesine benzeyecek şekilde düzenlenmiş durumda. Arayüzde bir gülen yüz, çağrı sonlandırma seçeneği ve sonuçların iPhone’unuzun hoparlörden ses vermesini sağlayan bir hoparlör seçeneği bulunur.

Arc Search, yanıtlar için yapay zekayı kullanan bir arama uygulaması olarak ilk kez Ocak 2024’te sunuldu. Minimal bir arayüze sahip olan tarayıcı, sorgunuz için yapay zeka destekli özetlenmiş bir sonuç listesi almak için standart bir arama yapma veya “Benim için göz at” seçenekleri ile okuması kolay bir formatta yanıt sunuyordu.