Canon'dan yeni DSLR modelleri

Canon, giriş seviyesi DSLR ürünleri serisine bu iki dikkat çekici modeli ekliyor!

Canon'dan yeni DSLR modelleri

Canon giriş seviyesi tüketici DSLR ürünleri serisine iki yeni, birinci sınıf model eklediğini duyurdu. Yepyeni bir standart zum lensiyle tamamlanan bu yeni modellerin her ikisinde de dokunmatik ekrana tek bir dokunuşla elde edilen 18 Megapiksel (MP) çözünürlük kapasitesi bulunuyor.

EOS 700D Canon'un şimdiye kadar ürettiği en geliştirilmiş tüketici EOS modeli. 5 kare/sn. çekim becerisi, 9 noktalı tümü çapraz tipte kapsamlı bir AF sistemi ve Değişken Açılı Clear View II LCD dokunmatik ekranla donatılan bu model, fotoğrafçılık becerilerini çok daha ileri bir düzeye taşımak isteyen kullanıcılar için ideal bir seçim.

Şimdiye kadar üretilen en küçük ve en hafif APS-C DSLR modeli olan EOS 100D modelinde ise bir dizi basit kontrol ve makine içinde, çekim yaparken yardımcı olan bir özellik rehberi yer alıyor. Bunlar, DSLR fotoğrafçılığı dünyasını ilk kez keşfeden kullanıcılar için son derece faydalı özellikler. Yeni EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, yeni EOS fotoğraf makinelerinin her ikisi için de ideal bir standart zum lensi. Yeni lens, EOS 700D ve EOS 100D kullanıcılarının fotoğrafçılık maceralarına başlamaları için ideal bir lens.

EOS 700D, Canon'un tasarlayıp ürettiği 18.0 MP APS-C Hibrit CMOS sensör ile DIGIC 5 görüntü işlemcisi tarafından destekleniyor. 5 kare/sn. çekim imkânı sunan EOS 700D hızlı aksiyon çekimlerinden harika gökyüzü veya aile üyelerinin ve arkadaşların güzel portre çekimlerine kadar, birbirinden çok farklı konu çekimlerinde ideal. Doğal 100-12.800 ISO hızı aralığına ek olarak EOS 700D, göz yanıltan az ışıklı ortamlarda çekim yaparken bile sahnedeki ayrıntıları çok büyük oranda yakalayabilecek kapasitede.

.

Canon'dan yeni DSLR modelleri

Canon'dan yeni DSLR modelleri

EOS 700D'nin geliştirilmiş AF Sistemi, çerçevenin farklı yerlerine dağılmış 9 adet yüksek performanslı, çapraz tipte noktadan oluşuyor. Bunlar çok daha yüksek odaklanma hızı ve doğruluğu sunarak fotoğrafçıların istedikleri konuları sürekli hareket halinde olsalar bile her zaman odakta tutabilmelerini garanti altına alıyor. Odak noktalarını manuel olarak seçme ve ayarlama veya yalnızca tam otomatik modları kullanma imkânı sunan EOS 700D, gelecek vaat eden fotoğrafçıların kendilerine güven kazandıkça farklı tipte görüntü kompozisyonları keşfetmeleri için kolay bir yol sunuyor.

EOS 700D modelinde, fotoğraf makinesinin çeşitli çekim modlarına kolay ve hızlı erişim sağlayan, yeni ve basitleştirilmiş bir 360° döner mod kadranı da var. Ayrıca 7,7cm (3.0 inç) Değişken Açılı Clear View LCD II Dokunmatik Ekran, kullanıcıların ayarları değiştirmesini kolaylaştırdığı gibi çok farklı açılardan kadrajlamalarını, çekim yapmalarını ve çekimlerini incelemelerini sağlıyor.

EOS 100D'nin kendi sınıfının en küçük ve en hafif APS-C DSLR modeli olması, bu modeli beraberinizde istediğiniz her yere götürebileceğiniz ve maceralarınızı göz alıcı ayrıntılarla kayda geçirebileceğiniz anlamına geliyor. Sadece 116,8 x 90,7 x 69,4mm boyutlarında ve 407g ağırlığında olan bu hafif ve kompakt gövdede aynı zamanda bir parlak Optik Vizör de var. EOS 100D modelinde ayrıca bir geniş 7,7cm (3.0 inç) ClearView II Kapasitif Dokunmatik ekran da bulunuyor. Bu ekran, ayarları kolaylıkla değiştirmenizi ve çekimden sonra görüntüleri anında gözden geçirmenizi oldukça kolay bir hale getiriyor.

Canon'dan yeni DSLR modelleri

Canon'dan yeni DSLR modelleri

EOS 100D'nin özünü oluşturan, DIGIC 5 görüntü işlemcisiyle birlikte çalışan yeni bir 18 MP APS-C Hibrit CMOS AF II sensörü. Bu yeni sensör, fotoğraf makinesi canlı görünümdeyken veya Full-HD video çekim sırasında daha yüksek AF hızı ve daha iyi izleme performansı sağlamak için, sensörün görüntüleme yüzeyinin %80'ine dağılan faz tespiti piksellerini kullanıyor. 4 kare/sn. hızda çekim yapabilme kapasitesine sahip olan EOS 100D, yeni başlayan fotoğrafçıların ister aile veya arkadaş ortamında olsun isterse tatil mekânında hızlı aksiyon çekimlerinde olsun, her tipte sahnenin ve konunun yüksek kalitede görüntülerini çekmesini kolaylaştırıyor.

Hem EOS 700D hem de EOS 100D modelinde yepyeni, kullanımı kolay çekim modları ve yaratıcı filtreler bulunuyor. Bunlar yeni başlayanların kolaylıkla yaratıcı ön ayarlar yapmalarına ve sonra kendilerine güvenleri arttıkça yaratıcılıklarını keşfetmelerine imkân tanıyor. Sahne Akıllı Otomatik modu, çekilmekte olan sahneyi otomatik olarak tespit eder ve sahneye en uygun ayarları seçiyor. Her iki yeni modelde de çeşitli özel sahne modları bulunuyor. EOS 100D modeli fotoğrafçıların çekim yapmaya alışkın oldukları çeşitli çekim koşullarından çarpıcı ayrıntılarla dolu, en iyi sonuçları almalarını garanti altına almak için tasarlanmış olan yepyeni Çocuklar, Yemek ve Mum Işığı modlarına sahip.

Okuyucu Yorumları