Canon’dan yeni bir teknoloji: MEAP

Teknoloji lideri CANON, Java tabanlı geliştirdiği yeni teknolojisi MEAP (Uygulamaların Yüklenebileceği Çok Fonksiyonlu Platform/ Multifunctional Embedded Application Platform) ile kullanıcılara değişen ihtiyaçlarına göre geliştirilebilecekleri ürünler sunuyor.

Canon’dan yeni bir teknoloji: MEAP

CANON’un yeni teknolojisi MEAP, dijital fotokopi makinalarını artık sadece fotokopi alan ya da tarama yapan cihazlar olmaktan çıkararak, tamamen kişi ya da kurumların özel ihtiyaçlarına yanıt vermek üzere geliştirilebilir platformlar haline getiriyor. MEAP teknolojisi ile geliştirilebilecek uygulamalara ilişkin örnekler veren Hesmak Canon Ürün Müdürü İlker Akdoğan; “Bir nakliye şirketinde her akşam dağıtımlar tamamlandıktan sonra, şöforlerinin o günkü işlere ilişkin belgeleri ilgili birimlere fotokopi, email ve faks ulaştırmaları gerekli diyelim. Bunun için dijital fotokopi makinanız üzerinde MEAP ile özel bir uygulama geliştirebilirsiniz. Bu uygulama sayesinde, gün bitiminde şöförler ellerindeki evrakları makine üzerine yerleştirdikten sonra, bir bilgisayara gerek duymaksızın makinenin ekrandaki tek bir düğmeye basmak suretiyle, fotokopi, email ve faks işlemi tek başlarına saniyeler içinde gerçekleştirebilirler. Ya da Emniyet müdürlüğündeki dijital fotokopi makinasının üzerine yine özel bir program yüklenerek, pasaportunu veya ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşların tek bir tuş ile talep formunu makineden basmaları, ilgili bölümleri doldurduktan sonra, formu yine makineye yerleştirip otomatik olarak ilgili birimlere ulaştırmaları sağlanabilir”

MEAP teknolojisinin dünyada bir yıldır, Türkiye’de ise yaklaşık altı aydır uygulanmakta olduğunu belirten İlker Akdoğan, 2005 yılında Hesmak’ın Türkiye pazarına sunacağı tüm dijital fotokopi makinelerinin MEAP özellikli olacağını söyleyerek “Makinalar üzerinde java tabanlı bir uygulama mevcut. Bu java işletim sistemi ile makina üzerine uygulamalar yüklenebiliyor. Müşteriler ihtiyaçlarına yönelik uygulamaları kendileri geliştirebildikleri gibi Canon’dan da bu konuda destek alabiliyor. Genelde firmalar bir cihaz aldıklarında bir kaç yıl sonra, ihtiyaçlarını yeterince karşılayamadıklarından yakınır. MEAP’lı makineler ile bu ortadan kalkıyor. MEAP özelliği sayesinde makine sürekli yeni özelliklere ve gelişime açık olduğu için, işlerin gelişmesine paralel olarak makineyi de geliştirmek mümkün” dedi.

İlker Akdoğan, CANON’un yeni teknolojisi MEAP ile gerçekleştirilebilecek olası hizmetleri; “kullanıcı arayüzü ekranı ve lokal konsol üzerinde kontrol; network fonksiyonları; dosya sistemi fonksiyonları; web sayfası gösterme; LAN veya WAN’daki cihazları tespit etme; kopya, tarama, baskı ve faks işleri; iş yönetimi; aygıt yönetimi (Harici disk veya cd yazıcı ve bunun gibi harici USB aygıtlar); Log yönetimi; mailbox ve doküman yönetimi; kaynak yönetimi” olarak sıraladı.

Okuyucu Yorumları