Catalyst gidiyor, AMD Crimson geliyor!

AMD ekran kartı sahipleri, çok yakında önemli bir güncellemeye şahit olacaklar!

AMD Crimson geliyor!

Bilindiği üzere yaklaşık altı hafta kadar önce AMD, şirket içinde sadece grafik ile ilgili her konuyla ilgilenmek üzere yeni bir organizasyon oluşturduğunu duyurmuştu. Konu hakkında engin bir deneyime sahip Raja Koduri tarafından liderlik edilecek Radeon Teknoloji Grubu, görselleştirme ve oyun endüstrisinde önemli konuma sahip DirectX12 ve Sanal Gerçeklik gibi konular üzerinde faaliyet gösterecek.

Bu ekip sektörün itici gücü olacak grafik kartları, yenilikçi teknolojiler ve bu grafik kartlarını destekleyecek verimli yazılım tasarlamak ile görevlendirildi. Ekibin çalışmalarının ilk adımı, yeniden yapılandırılmış yazılım stratejisinin bir sonucu olacak. Bu çalışmaların sonucunda AMD Catalyst yazılımı yerini yeni bir tasarımla geliştirilen yazılıma bırakıyor: Radeon Software Crimson Edition.

Konuyla ilgili olarak AMD'den gelen açıklama şöyle:

"Sektöre yirmi yılı aşkın süredir grafik sürücüleri tedarik ediyoruz. Bu süre içerisinde sürücüler artık grafik cihaz sürücüleri olmanın da ötesine geçtiler. Burada geniş bir yazılımdan bahsediyoruz ve bu yazılımın oyunculara, oyun geliştiricilerine, profesyonellere ve ürünümüzü her gün kullanan diğer kişiler için ne denli bir öneme sahip olduğunun farkındayız.

Artık sürücüler kullanıcı ara yüzleri, araçlar ve uygulamalardan oluşan birer paket. Bu önemli yazılım seti, artık mini bir grafik "işletim sistemine" dönüşmüş durumda. Radeon Teknoloji Grubu'nun oluşturulmasıyla birlikte biz de bu mini grafik "işletim sistemini" "Radeon Software" olarak adlandırmaya karar verdik.

Bu, AMD Catalyst yazılımımızı emekliye ayıracağımız anlamına geliyor. Bu bir dönemin sonu olacak ancak aynı zamanda da milyonlarca piksel tarafından çevrelendiğimiz yeni bir işlem döneminin de başlangıcı olacak. Bu yeni dönem, Radeon Software Crimson Edition'ın 2 Kasım'da kullanıma sunulmasıyla başladı.

Bu büyük değişim kapsamında, daha önce AMD Catalyst Control Center (CCC) olarak bilinen yazılımımızı yeniden tasarlayıp Radeon/FirePro Settings olarak isimlendirdik. Yeni tasarımda odak noktamız deneyim, form ve fonksiyon oldu. Bu sayede yeni Radeon/FirePro Settings, çok sade bir kullanıcı ara yüzüne, sezgisel bir kullanıma ve bir eski sürüme göre çok daha hızlı başlama süresine ulaştı. Buna ek olarak gelecek özelliklerden bazıları ise şöyle:

- Oyun yöneticisi
- Video kalite ön ayarları
- Sosyal medya entegrasyonu
- Sadeleştirilmis EF kurulumu
- Sadeleştirilmiş sistem bildiri sekmesi

Catalyst gidiyor, AMD Crimson geliyor!

Catalyst gidiyor, AMD Crimson geliyor!

Radeon grafik kartları için yaklaşık 13 yıldır Catalyst yazılımını kullanan AMD, Crimson adında yepyeni bir yazılım platformunu ortaya çıkarıyor.

Resmi adı "Radeon Software Crimson Edition" olan yazılım merkezi, bu sene, önümüzdeki haftalarda tamamen Catalyst'in yerini alacak. Yazılım, AMD'nin denetim panelinin tüm öğelerini bir araya getirecek - buna oyun yöneticisi ve video kalitesi ön-ayarları dahil olacak.

Catalyst gidiyor, AMD Crimson geliyor!

Crimson adından da tahmin edebileceğiniz üzere AMD'nin yeni Radeon yazılımında kırmızı renge ağırlık veriliyor. Yeni renk düzeninin yanında Crimson, çok daha modern ve basit görünen bir tasarıma sahip. Örneğin Game Manager (oyun yöneticisi), oyunlarınızı basit bir ızgara üzerine yerleştirip, tüm grafik ayarlarına hızla ulaşabilmenize izin veriyor. Buna ek olarak Radeon kartınızı overclock etmek, Overdrive ile hiç olmadığını kadar kolay. Bunun için aracın gösterdiği küçük noktayı sürüklemeniz yeterli oluyor.

AMD'ye göre yeni yazılımın açılış süresi de 10 saniye daha hızlı. Yıl sonunda 15.11 sürüm numarasıyla gelecek olan Crimson, AMD'nin yazılımsal yeniliklerinin yalnızca başlangıcı olacak. Radeon Software Crimson Edition'ın herkese tam olarak ne zaman sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

Okuyucu Yorumları