CD satışları artar mı hiç?

MP3 devrinden sonra CD satışları bir daha hiç toparlanabilir mi? İşte nafile bir çaba!

CD satışları artar mı hiç?

Mp3 formatı dünya pazarına girdiği andan beridir, müzik endüstrisi birçok farklı sorunla karşı karşıya kaldı. Bunlardan en büyüğü de şüphesiz Napster isimli paylaşım sitesinin kapatılması olmuştur.

RIAA (Recording Industry Association of America) isimli firmaysa direk olarak Mp3'lere saldırmaktansa, hali hazırda olan CD satışlarındaki düşüşe karşı bir şeyler yapma çabası içerisinde olan bir kuruluş. Büyük ve tanınmış müzik şirketlerine yardım etmek içinse elinden geleni yapıyor. 2007 yılında bu endüstriye yardım etmek için tam tamına 17,6 milyon dolar harcayan kuruluş, karşılığında sadece 391,000 dolar kazanmış.

Hatta Daily Tech'in verdiği rakamlara bakılırsa durum daha da vahim. 2006 ile 2008 yılları arasında harcadığı 64 milyon dolara karşılık sadece 1,4 milyon dolar kazanmış RIAA.

CD satın alacaklar mı?

CD satın alacaklar mı?
Korsan durmuyor

Her ne kadar yapılan bu tarz bir davranışın açılan davalar sonucu para kazanmak gibi bir duruşu olsa da aslında RIAA kullanıcılarına birazcık gözdağı vermek ve eski günlerdeki gibi CD satın almalarını sağlayabilmekten başka bir şey istemiyor.

Yine de RIAA bu hareketi için birazcık geç kalmış görünüyor. Eğer 1992 yılında, bütün internet alt yapısı çocuk oyuncağı olmadan önce, bu şekilde bir davranış sergilemiş olsalardı belki de şu anda bütün sanatçıların hakları öndenmiş olabilirdi.

Sergilediği tutumuyla birazcık sert bir yön izleyen firma, bu saatten sonra neredeyse çökmüş olan CD endüstrisini toparlayamayacak gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları