Çekmeyen cebinize 3 çözüm!

Cep telefonunuz en lazım olduğu zamanlarda çekmiyor mu? İşte yapabilecekleriniz...

Çekmeyen cebe 3 çözüm!

Mobil operatörler her ne kadar sinyallerinin her yeri kapsadığını iddia etse de, zaman zaman 3G'siz, bazen ise mobil sinyalden tamamen yoksun kaldığımız oluyor. Yine de konuşmak için iskemlelere çıktığımız zamanlara göre ilerleme kaydetmiş durumdayız.

Peki, telefonunuza en ihtiyaç duyduğunuz sırada "çekmiyorsa" ne yapabilirsiniz? İşte deneyebileceğiniz 3 yol.

En basit yol: Kılıfı çıkarın: Telefonunuzun kılıfını çıkarmak, telefonunuzun sinyal alışını iyileştirebilir. Modelden modele değişse de, telefonunu tutuş şekliniz de sinyal seviyesini etkileyebilir.

Coğrafi ve çevresel faktörler: Binalar, tepeler, vadiler ve hatta ağaçlar, bağlantı gücünüzü etkileyebilir. Sinyal gücünüz örneğin tüm iş yerinizde düşükse yapabileceğiniz çok şey yok ancak diğer hallerde yerinizi değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Sinyal güçlendiriciler: Giderek popüler bir çözüm haline gelen sinyal güçlendiriciler, Wi-Fi repeater'lara benzer bir işlev görüyorlar. Sinyal güçlendirici seçerken mobil sağlayıcınızı ve telefonunuzun kullandığı bandı hesaba katmanız gerekiyor.

Diğer bir çözüm ise femtocell'lerden faydalanmak. Femtocell'ler, temel olarak küçük baz istasyonlarıdır ve belirli bir bölge için size tam sinyal gücü sağlayabilirler.

Okuyucu Yorumları