Cep devinden bomba karar!

Cep devi, yıllardır kullandığı şirket ismini değiştirdi, 2 yeni cep canavarını resmen tanıttı!

Cep devinden bomba karar!

Bugün yeni işletim sistemi BlackBerry 10'u ve bu işletim sistemiyle gelecek ilk cep telefonu modellerini tanıtan RIM (Research in Motion), kimsenin beklemediği şok bir karara da imza atarak, kurulduğu günden beri kullandığı şirket ismini resmi olarak değiştirdi. Şirket artık Research in Motion, yani RIM olarak anılmayacak. Şirketin yeni ismi ise, BlackBerry olacak.

Bu beklenmeyen değişiklik, tanıtımın hemen öncesinde, CEO Thorsten Heins tarafından resmi olarak duyuruldu. İsim değişikliğiyle birlikte şirket, bugünlere gelmesini sağlayan BlackBerry cihazların adını kullanmaya başlamış oluyor.

Öte yandan BlackBerry'nin iki yeni modeli de, tanıtım sırasında ortaya çıktı. İlerleyen saatlerde tüm detaylarıyla size tanıtacağımız telefonlardan ilki olan Z10, BlackBerry 10 işletim sistemine sahip; 4.2 inç'lik ekran, 2 GB RAM ve NFC gibi özelliklerle birlikte geliyor.

Tanıtılan ikinci telefon olan BlackBerry Q10 ise 3.1 inç'lik ekrana sahip; çift çekirdekli 1.5 GHZ işlemci ve 2 GB RAM ile birlikte geliyor.

Okuyucu Yorumları