Cep telefonu katili olacaktı, eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu

Yapay zeka destekli "avuç bilgisayarı" AI Pin, cep telefonların yerine alma iddiasıyla ortaya çıkmıştı. Ama ilk incelemeler, cihazı yerden yere vurmaktan geri kalmadı.

Cep telefonu katili olacaktı, eleştirmenler tarafından yerden yere vuruldu

İki eski Apple çalışanı tarafından geliştirilen, 15 santimetre kareden daha küçük bir boya sahip olan 700 dolarlık minik giyilebilir bilgisayar AI Pin, büyük bir “iPhone katili” olarak tanıtılıyordu. Ancak cihaz hakkında gelen ilk incelemeler, pek iyi şeyler söylemiyor.

Humane’in AI Pin’i, cihazı inceleyen teknoloji yayınlarından 10 üzerinden ortalama 4 puan aldı ve hatta “Şimdiye Kadar İncelediğimiz En Kötü Ürün” olarak bile tanımlandı.

Kullanıcının yakasına takılan, söylenen komutlara yapay zeka aracılığıyla yanıt veren ve elinize küçük bir ekran yansıtan cihaz, donanımının yalnızca birkaç dakika içinde aşırı ısınması, yapay zekanın yanlış yanıtlar vermesi ve diğer pek çok konu hakkında eleştiriliyor. Bu incelemelerin ardından Humane çalışanları ve mühendisleri, aynı zamanda 24 dolarlık aylık abonelik planı gerektiren AI Pin’in “bazen sinir bozucu” olduğunu, sert incelemelerin dürüst ve sağlam olduğunu kabul etti.

Humane’nin yeni medya başkanı Sam Sheffer de, incelemelerin “hem iyi hem de kötü, tamamen adil ve geçerli eleştiriler” içerdiğini söyledi. Sheffer, “Geri bildirim bir hediyedir” dedi ve ekledi: “Düşünüyoruz, dinliyoruz, öğreniyoruz ve inşa etmeye devam ediyoruz.”

Eleştirmenlerden biri olan YouTuber Brownlee, giyilebilir yapay zekayı yalnızca sorularına yanıt vermenin çok uzun sürmesi nedeniyle değil, çoğu zaman yanlış yanıtlarla geri dönmesi nedeniyle suçluyor. Ayrıca ona göre bu yazılım sorunları, kaliteli donanımla da telafi edilemiyor. Brownlee, cihazın aşırı ısınma sorununa ek olarak, AI Pin’in pil ömrünün şarjlar arasında tuhaf bir şekilde değiştiğini ve cihazın yerleşik kamerasının düşük kaliteli görüntüler sağladığını söylüyor.

Wired, Fast Company ve The Verge'deki önde gelen editörlerin tümü, benzer sorunları gerekçe göstererek cihaza düşük puanlar verdi. Wired, fütüristik bir ekranı avucunuzun içine ışınlayacak şekilde tasarlanan projektörle etkileşimde bulunmanın sinir bozucu olduğunu ve görüntünün gün ışığında görülmesinin imkansız olduğunu söylüyor.

The Verge yorumcusu ise, “Projektörün 720p çözünürlüğü berbat ve yalnızca yeşil ışık yansıtıyor” diyor ve “ancak neredeyse görünmez olduğu parlak ışık altında olmadığınız sürece metni elinize yansıtma konusunda yeterince iyi bir iş çıkarıyor” diye ekliyor.