CES 2012'nin kamera trendleri!

Cepler, tabletler ve TV'ler CES 2012'nin yıldızları oldu. Ama aslında bir gizli yıldız daha vardı!

CES 2012'nin gizli yıldızları

Bu sene CES'de tanıtılan kameraların özellikleri, en çok entegre Wi-Fi işlevi, küçük boyutlardaki zoom lensleri ve daha güçlü kameralar üzerinde yoğunlaştı. İşte CES'de en dikkat çeken kameraların özellikleri:

Wi-Fi özelliği: Bağlantı kurabilen kameraları daha önce de görmüştük, ancak bu kadar çok Wi-Fi destekli kamerayı ilk kez CES 2012'de bir arada görüyoruz. Akıllı cepler, kameralarını hızla büyütmeye devam ediyorlar. Nokia Lumia 900, F2.2 diyafram ile gelirken HTC Titan II, tam 16 megapiksellik bir kameraya sahip. Akıllı ceplerin en önemli silahı ise, fotoğrafları ve videoları internet üzerinden anında paylaşabilmeleri.

Büyük kamera üreticileri, ceplerle olan açığı kameralarına kablosuz bağlantı özellikleri ekleyerek gidermeye çalışıyorlar. Bu seneki CES'in kameralarda en aktif markalarından biri olan Samsung, üçü de direkt olarak karşıya yükleme yapabilen 21X-optik-zoom WB850F, 18X-optik-zoom WB150F ve 10X-optik-zoom ST200F kameralarını tanıttı.

Kodak'ın 5X optik zoom destekli EasyShare M750 kamerası da dosya paylaşım sistelerine direkt olarak yükleme yapabiliyor. 16 megapiksellik Polaroid SC1630 Smart Camera ise Android 4.0 ile çalışıyor ve 3X optik zoom yapabiliyor.

Küçük boyutlarda büyük zoom

Küçük boyutlarda büyük zoom
Canon PowerShot Elph 520 HS

Küçük boyutlarda büyük zoom: Optik zoom, bas ve çek fotoğraf makineleri için önemli bir özellik. Canon, Olympus ve Panasonic bir inç'ten daha ince çözümlerini sunarlarken Canon'un PowerShot Elph 520 HS kamerası, sadece 0.88 inç'lik boyutuna rağmen 12X optik zoom yapabiliyor. Olympus'un VG-160 kamerası daha da ince. Cihaz, 0.75 inç'lik boyutuyla 10X optik zoom yapabiliyor.

Pahalı seçenekler: Şimdiye dek bahsettiğimiz kameralar sıradan fotoğrafçıları hedeflese de, fuarda tecrübeli fotoğrafçılara yönelik bazı makinelerde yer aldı. Şaşırtıcı olan ise, taşınabilir değiştirilebilir lenslerdeki hareketin çok küçük oluşuydu. Olympus, Panasonic, Samsung ve Sony, ILC çözümlerinde oldukça sessizdiler. Fujifilm ise kategoriye ilk kez giriş yaptı.

Nikon D4 ve Fujifilm X-Pro 1

Nikon D4 ve Fujifilm X-Pro 1
Fujifilm X-Pro 1

Nikon, 6.000 dolarlık yeni profesyonel seviye DSLR'ı D4'ü tanıttı. 1080p video yakalayabilen canavar makine, düşük ışık seviyelerinde mükemmel bir performans gösteriyor. Cihazın otomatik odaklanmak sistemi ise dar diyafram ayarlarında çalışabiliyor.

Fujifilm'in aynasız X-Pro 1'i ise, değiştirilebilir lensli rakiplerinden biraz daha pahalı. 16 megapiksel APS-C CMOS sensörü ile resim bozulmasını engelleyen eşsiz bir piksel sıralamasını kullanan X-Pro 1, şirket tarafından orta seviye DSLR'lere rakip gösteriliyor. Şubat ayında satışa çıkacak cihazın fiyatı henüz kararlaştırılmamış olsa da, 1.700 dolar civarlarında bir etikete sahip olması bekleniyor.

Okuyucu Yorumları