ChatGPT artık insan benzeri bir hafızaya da sahip, peki bu bizim için ne anlama geliyor?

Dünyayı bir gün yapay zeka mı yönetecek sorusunun korkutucu cevabına hızla yaklaşıyoruz gibi görünüyor. ChatGPT, insan zekasına hiç olmadığı kadar yaklaştı. Şimdi geriye Genel Yapay Zeka denilen ürkütücü senaryoyu hayata geçirmek kaldı.

ChatGPT artık insan benzeri bir hafızaya da sahip

ChatGPT, sadece kendiniz, ilgi alanlarınız ve tercihleriniz hakkında söylediklerinizi hatırlamakla kalmayıp, bu anıları gelecekteki sohbetlere de uygulayarak en güvendiğiniz asistanınıza dönüşmeye başlıyor.

OpenAI'nin sohbet robotu, yakında size kişisel durumunuz, modunuz, ruh haliniz hakkında yorumlar yaparak cevap verirse hiç şaşırmayın. Görünüşte küçük bir değişiklik olan bu durum yapay zekanın daha insani görünmesini sağlayabilir ve belki de yapay zekanın, insan beyni gibi çalışabileceği Genel Yapay Zeka'nın önünü açabilir.

ChatGPT'nin artık bir hafızası da var

OpenAI bu konuda kontrollü bir test yaptığını bir blog yazısıyla duyurdu ve ChatGPT'nin (hem ücretsiz sürümde hem de ChatGPT Plus'ta) tüm sohbetlerde söylediklerinizi hatırlama yeteneğini test ettiğini açıkladı.

ChatGPT bu güncellemeyle, "tarçınlı kuru üzümlü simit üzerine fıstık ezmesi sürmeyi severim" gibi kişisel tercihlerinizi ya da açıkça "bunu unutma" dediğiniz detayları artık hatırlayıp sizin için takip edebilecek. Eskiden bir sekretere veya kişisel asistana para ödeyerek yaptırılan pek çok şeyi artık ChatGPT ücretsiz veya 20 dolar abonelik ücretiyle yapmaya başlıyor.

OpenAI, pratikte bu yapay zeka hafızanın gelecekteki istemlere uygulanacağını söylüyor. ChatGPT'ye zürafaları seven üç yaşında bir çocuğunuz olduğunu söylerseniz, sonraki doğum günü kartı için fikir ararken, zürafa içeren kart fikirleri alabilirsiniz.

Ancak OpenAI, ChatGPT'nin başkalarının verilerini kullanarak, başka kullanıcılara cevap verilmeyeceğini de belirtiyor. Yani örneğin, bir öykü yazdınız ve bunu ChatGPT'ye yükleyip düzenlemesini istediniz. Başka bir kullanıcı sizinkine benzer bir öykü yazmasını istediğinde ChatGPT sizin öykünüzden bölümler kullanmayacak. En azından iddia edilen bu. Uygulamada bunu kim ne kadar kontrol edebilir, bu da henüz bir muamma.