ChatGPT'nin artık büyük bir rakibi var: Claude 3

OpenAI'nin ChatGPT'sini kolaylıkla geride bırakabileceğini iddia eden yapay zeka aracı: Claude 3 ile tanışmaya hazır mısınız?

ChatGPT'nin artık büyük bir rakibi var: Claude 3

OpenAI, Elon Musk tarafından şirkete açılan dava ile boğuşmak zorunda kaldığı şu günlerde, bir de ciddi rakiple karşı karşıya.

Davanın sonucu, ChatGPT'nin geleceğini çok keskin şekilde değiştirecek ve özellikle genel yapay zeka konusundaki dev savaşın kuralları da yeniden yazılacak. Bu arada, ChatGPT'yi sıkıştıracak yeni bir rakip de ortaya çıktı.

Yapay zeka şirketi Anthropic, Google'ın Gemini ve OpenAI'nin ChatGPT'sinden daha iyi performans gösterdiğini iddia ettiği Claude 3 modellerinden oluşan yeni "ailesinin" ön gösterimini yaptı.

3 farklı AI modeliyle her görevi başarma iddiası

Bu yapay zeka araçları, farklı "yetenek" derecelerine sahip üç yapay zeka algoritmasından oluşuyor. En altta Claude 3 Haiku, ardından Claude 3 Sonnet ve en üstte de Claude 3 Opus yer alıyor. Anthropic, bu üçlünün çoklu modaliteleriyle gelişmiş doğruluk seviyeleri sunduğunu söylüyor. Bağlamı daha iyi anlamaları ve hızları sayesinde "güçlü performans" sunduğunu da iddia ediyor. Bu üçlünün dikkat çeken bir diğer özelliği de zor sorulara yanıt vermeye daha istekli olmaları.

Yeni yapay zeka uygulaması ücretsiz olarak denenebiliyor ama henüz Türkiye'ye açık değil...