ChatGPT'nin beklenen GPT-5 güncellemesi ne zaman gelecek?

OpenAI'ın devrimsel yapa zeka uygulaması ChatGPT'nin yeni versiyonu GPT-5, önemli güncellemelerle beraber geliyor. Peki ama ne zaman?

ChatGPT'nin beklenen GPT-5 güncellemesi ne zaman gelecek?

ChatGPT'nin bir sonraki büyük güncellemesi, yani GPT-5, yakında karşımıza çıkabilir. OpenAI CEO'su Sam Altman, yakın tarihli bir podcast sırasında GPT-5'in gelişi hakkında baskı yapıldığında, GPT-5'in ne zaman geleceği ya da böyle adlandırılıp adlandırılmayacağı konusunda hiçbir fikri olmadığını iddia etti. OpenAI'nin bir sonraki büyük ChatGPT yükseltmesinden önce geliştirmesi gereken başka şeyler olduğunu söyledi.

Bununla birlikte, OpenAI'den sızan bilgiler uygulamanın dahili testlerin son turunu tamamladıktan sonra bu yaz yayınlanacağını söylüyor.

Yine de, sızdırılan GPT-5 ayrıntıları umut verici görünüyor. GPT-5'i test eden ve adı saklı olan bazı kullanıcılara göre yeni dil modeli "gerçekten iyi" ve ChatGPT'nin mevcut sürümlerinden "önemli ölçüde daha iyi".

Yeni versiyonun hangi yeteneklerle, ne tür kabiliyetlerle karşımıza çıkacağını henüz bilemiyoruz ama yapay zeka konusunda her gün yeni bir sürprize hazır olmamız gerektiğini artık hepimiz kabullendik. Zira bu teknolojiyi geliştirmek için araştırmalara milyarlarca dolar para aktarılıyor ve bu kadar yoğun çabanın sonuçları da elbette etkileyici olacak.