Chrome 122, yapay zeka destekli yeni bir araçla geliyor: "Help me write"

Chrome, en son geliştirdiği deneysel yapay zeka özelliği sayesinde kullanıcılara yazma konusunda kolaylık sağlamayı hedefliyor. Ama bu özelliği denemek için ABD'de olmanız gerekiyor.

Chrome 122, yapay zeka destekli yeni bir araçla geliyor

Google, Gemini'yi kullanan Help me write adlı yeni bir yapay zeka özelliği sunan Chrome 122'yi yayınladı. Bu özelliğin geleceği, daha önce ortaya atılan söylentilerde de yer alıyordu.

Yeni yapay zeka aracının bu ismi almasının nedeni kısa bir komutla daha açıklayıcı cümleler veya tam paragraflar yazmanıza yardımcı olabilmesi. Google, aracın Gemini modellerini kullanarak bulunduğunuz web sayfasının içeriğini anladığını ve böylece uygun öneriler üretebildiğini söylüyor. Örneğin bir inceleme sayfasındaysanız, size bir satış metni yerine inceleme gibi okunan bir öneri verebiliyor.

Google'ın örneklerinden birinde araç, basit bir istemle kişinin ne sattığına dair düzgün bir açıklama yazmayı başardı. "daha küçük bir yere taşınıyorum, 50 dolara fritözümü satıyorum" yazılmasının ardından araç, kullanıcının mesajını daha iyi iletebilecek tam bir paragraf önerdi: "Daha küçük bir yere taşınıyorum ve fritözüm için yerim olmayacak. İyi durumda ve harika çalışıyor. 50 dolara satıyorum. İlgilenirseniz lütfen benimle iletişime geçin."

Başka bir örnekte, kullanıcı araçtan arızalı bir bisiklet kaskını iade etmek için bir talep yazmasını ve ürünün garantisinde belirtilmeyen bir çatlak oluştuğunu iletmesini istedi. Google'ın örneklerinde de görebileceğiniz gibi, yazma yardımcısının önerdiği ilk şey ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar iyi değilse önerinin uzunluğunu ve tonunu değiştirebilmeniz. İşiniz bittiğinde ise önerilen yazı ile isteminizi değiştirmek için Değiştir düğmesine tıklamak yeterli oluyor.

Bu deneysel aracı etkinleştirmek için Chrome'un üç noktalı açılır menüsünden Ayarlar'a gitmeniz gerekiyor. Burada, "Help me write" özelliğini etkinleştirebileceğiniz Deneysel Yapay Zeka sayfasına ulaşabiliyorsunuz. Bu özelliği kullanmak için, yeniden yazmak istediğiniz metni seçip, ardından "Help me write" kutusunu açmak için üzerine sağ tıklamanız gerekiyor. Ancak özelliğin şu anda yalnızca ABD'deki Mac ve Windows PC'lerdeki Chrome tarayıcıları için kullanılabilir olduğunu belirtmek lazım. Ayrıca Türkçe desteği yok, yalnızca İngilizce dilindeki istemleri anlayabiliyor ve öneriler yazabiliyor. Yani aracı denemek istiyorsanız, şu an için ABD'de olmanız gerekli.