Google Chrome, 3 yeni yapay zeka özelliğine kavuştu

Google, web tarayıcısı Google Chrome’da internette daha kolay ve erişilebilir bir şekilde gezinmeye yardımcı olacak 3 yeni yapay zeka özelliğini duyurdu.

Google Chrome, 3 yeni yapay zeka özelliğine kavuştu

Chrome M121'in yayınlanmasıyla birlikte Google, tarayıcının kullanımını kolaylaştıracak yeni üretken yapay zeka özellikleri sunmaya başladı. Yeni özellikler arasında bir sekme düzenleyici, metin taslağı oluşturmaya yardımcı olan bir yazma asistanı ve tarayıcıda sanatsal çalışmaları ve temaları özelleştirme seçeneği yer alıyor. Bu özellikler şu an için ABD’deki Mac ve Windows PC kullanıcıları için erişilebilir halde.

Sekme Düzenleyici'de yerleşik yapay zeka, Chrome pencerelerinizdeki tüm açık sekmeleri sınıflandırmak için otomatik olarak yollar önerecek ve gruplar oluşturma seçeneği sunacak. 'Benzer Sekmeleri Düzenle' seçeneğine tıkladığınızda ise yapay zeka açık sayfaları konulara göre bir araya getirebilecek. Örneğin, alışverişle ilgili sekmelerin hepsi bir araya toplanabilecek ve yapay zeka buna uygun bir isim önerecek.

Bununla birlikte Chrome'un yeni metin asistanı da bazı kullanışlı uygulamalara sahip olacak. Bu araç, kullanıcıların Google incelemeleri ya da sosyal medya gönderileri de dahil olmak üzere metin taslakları hazırlamalarına yardımcı olacak deneysel bir araç olarak kullanıma sunulacak.

Mail ya da Docs gibi birçok Google uygulamasında özelleştirme yeni bir şey olmasa da artık Chrome'da da tarayıcının görsellerini kişiselleştirebileceksiniz. Bunu yapabilmek için yan paneldeki 'Chrome'u Özelleştir' düğmesini seçmeniz ve yapay zekaya sizin için bir tema oluşturması yönünde talimat vermeniz gerekiyor. Üstelik seçim yapmadan önce yapay zeka tarafından oluşturulan tema seçenekleri önizlenebiliyor.

Bu yeni araçlar beklendiği gibi Microsoft'un yapay zeka destekli Bing motoruna rakip olacak. Ancak, Chrome hala ABD tarayıcı pazarı payını büyük bir farkla domine ediyor ve Bing genellikle Firefox ve Opera gibi rakiplerinin çok altında yer alıyor.