Safari'den iki yıl sonra, Chrome da adres çubuğunun yerini değiştirmenize izin vermeye başlıyor

Chrome'un test sürümünde ortaya çıkan yenilik, adres çubuğunu ekranın alt tarafa taşımanıza izin veriyor. Safari'nin bunu iki yıl önce yaptığı düşünüldüğünde, "Google biraz geç kaldı" demek çok da yanlış olmayacaktır.

2 yıl önce Safari yapmıştı, şimdi sıra Chrome'a geldi

MacRumors yazarı Steve Moser tarafından tespit edildiği üzere, iOS için yayınlanan Google Chrome'un test sürümü artık adres çubuğunu ekranın alt kısmına yerleştirmenize izin veriyor. Adres çubuğunu başparmağınıza yaklaştırmanızı sağlayan bu değişiklik, Apple'ın iOS 15 ile birlikte URL çubuğunu varsayılan olarak Safari'nin altına taşımasından iki yıl sonra geldi.

Adres çubuğunun konumunu değiştirmenin iki yolu var. En kolayı, çubuğa basılı tutarak konumunu değiştirme seçeneği. Diğeri ise çubuğun konumunu Chrome'un ayarlarından değiştirmek. Şirket bunu daha önce Android'de denemişti. 2017'de Android için Chrome'da URL çubuğunu alta koymanın bir yolunu denemiş ancak daha sonra bu özelliği kaldırmıştı.

Umarız bu özellik hızlıca yaygınlaşır. Çünkü telefon ekranları giderek büyüdüğü için, adres çubuğuna erişmek daha zor hale gelmeye devam ediyor...