Chrome OS, en sevilen Android özelliklerinden birine daha kavuşuyor

Google, Chrome OS’e Android kullanıcılarının severek kullandığı Android özelliklerinden birini daha getiriyor.

Çok sevilen Android özelliği Chrome OS’a geliyor

Google Chrome OS, en son Sürüm 114 güncellemesi ile nihayet Material You dinamik tema özelliğine kavuşacak.

Android Police'in haberine göre, #jelly-colors ve #personalization-jelly bayraklarını etkinleştirerek 4 farklı renk şeması oluşturabilirsiniz. Bu renk şemaları duvar kağıdı renginizi temel alıyor, metin ve simgeleri ona göre optimize ediyor, böylece daha estetiki bir görünüm sağlanmış oluyor.

Material You, Android'in ColorsOS adı altında yıllardır sahip olduğu ve Google'ın Chrome tarayıcısına, özellikle de Canary v114 yapısına getirdiği bir özellik. Ancak ne yazık ki, Android'in aksine, Chrome OS duvar kağıtlarından farklı bir dizi temaya sahip değil, bu nedenle arka planınızdan öne çıkan bir arayüz tasarımı beklentiniz varsa, pek şansınız yok.

Google'ın 10 Mayıs'ta başlayacak olan Google I/O 2023 etkinliğinde büyük bir Chrome OS güncellemesi duyurma ihtimali oldukça yüksek. Şu anda hem Chrome OS hem de genel Chrome tarayıcısı için test edilen tüm özelliklerle birlikte, yapılacak konferans bir tasarım revizyonunu ortaya çıkarmak için mükemmel bir zaman olacak gibi görünüyor.

Google'ın resmi web sitesinin yanı sıra YouTube üzerinden de izleyebileceğiniz etkinlikte diğer önemli ürünlerin de tanıtılması bekleniyor. Etkinlikte Google Pixel Fold'un yanı sıra Android 14 işletim sistemi, Google Pixel Watch 2, Google Bard'da yapılan geliştirmeler ve daha fazlası gibi diğer duyuruların yapılacağı şimdiden onaylanmış durumda.