Chrome'a Yeni Hareket Kontrolü İşlevleri

Chrome'un mobil sürümü, önceki ve sonraki sayfalara gitmeyi bu hareketlerle kolaylaştıracak!

Chrome'a yeni hareket işlevleri!

Google, farklı hizmetlerini telefonda kullanmayı kolaylaştırmak için yeni işlevler sunmaya devam ediyor. 2019'un başlarında YouTube'un iOS uygulamasına hareketle kontrol işlevleri ekleyen firma, şimdi de Chrome'a yeni bir hareket kontrolü işlevi ekledi.

Chrome'un önceki ve sonraki sayfaya gitmeye izin verecek bir hareket tabanlı işlev sunmaya hazırlandığı, geçen sene Kasım ayında ortaya çıkmıştı. Şimdi bu hareketli kontrollerin hem beta, hem de kararlı Chrome sürümlerinde etkin hale geldiği anlaşıldı. Android Police'in keşfine göre hareketle kontrol işlevi, tarayıcının gizli ayarlarına ulaşarak etkin hale getirilebiliyor. İşlevi etkinleştirmek için chrome://flags/#enable-gesture-navigation ayarına gitmeniz ve "History navigation with gesture" ayarını etkinleştirmeniz gerekiyor.

Bu ayar etkinleştirildiğinde, parmağınızı soldan sağa sürükleyerek geri, sağdan sola sürükleyerek ileri gidebiliyorsunuz. İşlev, Chrome Canary ve Chrome Dev sürümlerinde de bulunuyor ve chrome://flags/#overscroll-history-nagivation üzerinden etkin hale getirilebiliyor.

Okuyucu Yorumları