Chrome'un Geri Düğmesi Hızlanacak

Chrome, rakiplerinde bulunan bu işlevi geç de olsa sunmak için düğmeye bastı!

Chrome'un geri düğmesi hızlanacak

İnternetin büyük bir bölümünün kullandığı Chrome, sunacağı yeni işlev ile geri ve ileri düğmelerinin daha hızlı çalışmasını sağlayacak. "bfcache" işlevi, sayfaları baştan oluşturmaya gerek kalmadan ön bellekten yükleyecek.

İşlev yeni web sitelerini açarken herhangi bir hız artışı sağlamayacak ancak Google'a göre geri - ileri gezinti oldukça sık kullanılıyor. Google, Chrome'un Android sürümünde sayfaların yüzde 19'unun, masaüstünde ise yüzde 10'unu bu şekilde görüntülendiğini söylüyor. İşlev basit gibi görünse de, işleyişi o kadar basit değil. Örneğin bfcache'in sayfada aslında olmayan JavaScript'lerin çalıştırılmamasına dikkat etmesi gerekiyor. Bunun yanında yeni işlev, sayfaları baştan oluşturmaya gerek bırakmadığı için belki pil ömrünü iyileştirecek ancak bellek kullanımını artırabilir.

Yeni işlevin şu anki Chrome'a kıyasla nasıl bir hızlanma sağladığını Google'ın paylaştığı yukarıdaki videoda görebilirsiniz.

Benzer işlevler Firefox'ta 2005'ten bu yana, Safari'de ise 2002'den bu yana bulunduğundan aslında Chrome, burada rakiplerine yetişmeye çalışıyor. Firmanın bu noktada özen gösterdiği nokta, gizlilik ve kaynak kullanımı konusunda yeni sorunlara yol açmamak.

Okuyucu Yorumları