Faks makinelerinin fişini tamamen çekmeye hazırlanıyorlar

Çin hükümeti, faks makinesi veya çağrı cihazı gibi pek çok teknolojinin fişini tamamen çekecek önemli bir adımı atmak üzere.

Faks makinelerinin fişini tamamen çekiyorlar

Çin hükümeti, faks makineleri, kablosuz çağrı cihazları ve ISDN hatları gibi eski teknolojilerden uzaklaşmak için tasarlanmış birkaç reform önlemi üzerinde çalışıyor. Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından yapılan duyuru, bu eski teknolojilere ağ erişim izinleri vermeyi durduracağını belirtiyor.

Bu, ülkenin daha yeni teknolojilere geçişini kolaylaştıracak bir hareket ve ülkenin yeni ürünleri sertifikalandırmaya doğru ilerlediğinin bir göstergesi olarak görülebilir.

MIIT duyurusu sabit telefon terminalleri, kablosuz telefon terminalleri, grup telefonları, faks makineleri, modemler (kartlar dahil), kablosuz çağrı cihazları ve diğer pek çok kategorinin bu adımdan etkileneceğini ve yerlerini VoIP gibi daha yeni araçların alacağından bahsediyor.

Kullanıcılar muhtemelen bu değişimden kısa vadede etkilenmeyecek olsa da, ülkenin eski teknolojiden uzaklaşmayı planladığına dair bir ön uyarı ile karşı karşıya olduğumuz kesin. Bu da pek çok kullanıcı ve özellikle de şirketin, çok geçmeden yeni teknolojiler için yatırım yapmasının gerekeceğini gösteriyor. Başka bir deyişle, hala faks makineleri gibi ürünleri kullanan şirketler için maliyetli bir gelecek ufukta görünüyor.