Çin sokaklarından ilginç görüntü: Sosyal medyada paylaşıldı

Çin'in Şangay kentinde, COVID-19 vakalarının artması ile birlikte tekrar uygulanmaya başlanan kısıtlamalarda sürpriz bir yardımcı görev alıyor. Sırtına bir hoparlör bağlı olan robot köpeğin görüntüleri, sosyal medyada ilgi odağı oldu.

Çin sokaklarından ilginç görüntü: Sosyal medyada paylaşıldı

COVID-19 vakalarının arttığı ve yeni karantina kararlarının uygulandığı Çin'in Şanghay kentinde, karantina kurallarının uygulanması için bir robot köpek kullanılıyor. The Times'ın haberine göre, sırtına bir hoparlör bağlı olan robodog, şehrin Jiading bölgesinde yaşayanlara COVID-19 kısıtlamaları kapsamında "maske takmalarını, sık sık ellerini yıkamasını ve ateşini kontrol etmelerini" söylüyor.

Times, yukarıdaki videonun devlet kontrolündeki The Paper'dan geldiğini bildiriyor. Mart ayının sonundan bu yana, yeni BA.2 varyantı tarafından yönlendirilen bir COVID-19 artışının ardından Şangay’da kısıtlamalar uygulanıyor.

COVID-19 karantina kurallarının uygulanmasında, yetkililer tarafından drone'ların da kullanıldığı bildiriliyor. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, Şanghay parkının üzerinde uçan bir drone'un insanlara hoparlörden "Lütfen hemen eve gidin, yoksa yasalara göre cezalandırılacaksınız" dediği görülebiliyor.

26 milyonluk bir şehir olan Şangay, şu anda ikiye bölünmüş durumda. Doğu ve batı bölgelerinde uygulanan önlemler farklılık gösteriyor. Reuters, Şanghay sakinlerinin çoğuna artık evlerinden çıkmamalarının, hatta çöpleri bile çıkarmalarının söylendiğini bildiriyor.

Yine Reuters'e göre, 2 Nisan'da yetkililer, tüm Şanghay sakinlerinin iki COVID-19 testi daha yapmasını istedi. Şanghay belediye sağlık komisyonundan bir yetkili olan Wu Qianyu’nun, COVID-19 ile ilgili durumun "ciddi ve karmaşık" olduğunu ve "önleme ve kontrol görevinin son derece zor olduğunu" söylediği rapor ediliyor.

3 Nisan'da, Şangay günlük 7.788 asemptomatik vaka ve 438 semptomatik vaka bildirdi.