Çin'e özel Nokia N1'i deneme fırsatı bulduk!

Nokia'nın geri dönüşünü simgeleyen, bulunması zor Android'li tabletini Barselona'da denedik!

Nokia N1 elimizdeydi!

Nokia'nın geçen sene tanıttığı Android'li tablet Nokia N1'i MWC'de deneme fırsatı bulduk. Tablet, Çin'de satışa sunulduğu için çoğu ülkede ona ulaşmak oldukça zor. Ancak Nokia'nın bu tableti farklı ülkelerde satmayı düşünmesi gerekiyor, çünkü onu çok beğendik.

Cihazın iPad mini'ye benzediği doğru, ancak bu kötü bir şey değil. Elinize oturan tablette güç/kilit düğmesi sağ üst köşede, ses düğmeleri ise sağ tarafta bulunuyor. 8MP'lik kameranın ve düğmelerin konumu, Apple'ı hatırlatıyor ancak bunda bizce sorun yok. Sadece 6,9mm kalınlığındaki ve 318 gram ağırlığındaki tableti elde tutmak oldukça kolay. Cihaz, inceliğine rağmen sağlam görünüyor ve kolaylıkla bükülecek gibi durmuyor.

Nokia N1, hızlı arayüzünü 2,3GHz Intel Atom işlemciye, 2GB RAM'ine ve Nokia'nın kendi geliştirdiği Z Launcher'a borçlu. Stok Android'e alışanlar için bu arayüze adapte olmak biraz zaman alabilir, ancak N1'de basitliğe önem verildiğinden sorun yaşamayacaksınız.

Çin'e özel Nokia N1'i deneme fırsatı bulduk!

Z Launcher, bulunduğunuz saat, konum ve uygulamaları kullanım sıklığınıza göre kullanmak isteyebileceğiniz uygulamaları otomatik olarak seçiyor ve giriş ekranınızda gösteriyor. Çalıştırmak istediğiniz uygulama, ızgara üzerinde görünmüyorsa ilk ismini çizmeniz ve uygulamayı sonuçları arasından seçmeniz yeterli oluyor.

Nokia N1'in ekranı ve diğer özellikleri

Nokia N1'in ekranı ve diğer özellikleri

Tüm uygulamalar arasında dolaşmak için parmağınızı ekranın kenarından ortasına doğru çekmeniz gerekiyor. Z Launcher'ı sevmeyenler, onu kapatıp stok Android deneyimine geri dönebiliyorlar.

7,9 inç'lik 2048x1536 ekrana sahip cihaz, net ve canlı görüntüler sunabiliyor. Tabletin ön yüzünde 5MP'lik, arka yüzünde ise 8MP'lik kameralar var. 32GB'lık dahili depolama alanı, microSD ile genişletilemiyor. N1'in farklı depolama kapasitesi seçenekleri de bulunmuyor.

Nokia N1, sadece Wi-Fi destekli bir tablet olarak üretildiğinden, 3G/4G bağlantısı seçenekleri sunmuyor. N1'in ilginç özelliklerinden bir tanesi, sahip olduğu USB Type-C bağlantısı sayesinde şarj kablosunu istediğiniz yönde takmanıza izin vermesi.

Çin'e özel Nokia N1'i deneme fırsatı bulduk!

İlk kararımız

Nokia N1, 2015'de daha fazla bölgede piyasaya sürülmüş olacak. Ancak bu bölgelerin hangileri olacağı şimdilik bilinmiyor. Fiyat konusu da bilinmeyenler arasında. Stil sahibi, taşınabilir Android'li tablet arıyorsanız, Nokia N1 sizin için en iyisi olabilir.

Okuyucu Yorumları