Çocuklar için hem eğlenceli bir arkadaş hem de bir öğretmen robot ister misiniz?

Gitex Global 2022 kapsamında gördüğümüz robotların çoğuna erişmek için halen biraz süre var. Ama çocuklar için hazırlanmış Miko 3, önümüzdeki aylarda Türkiye’de de satılacak.

Doğası gereği Gitex Global 2022’nin her yeri robot kaynıyordu. Geleneksel Arap kıyafetleri içinde olanlar, meraklı gözler ile sizi izleyenler, çok gerçekçi yüz mimikleri ile tedirgin edici olanlar, koridorlarda geçmek için arkanızda çekilmenizi bekleyenler ve çocuk bakıcılığı yapanlar. Bunlar sadece hareket edenler. Diğerlerini saymıyorum bile. Çoğunu bir süre daha evlerimizde görmemiz mümkün değil elbette. Ancak Exertis standında rastladığım çocuklar için yapılmış Miko 3 bu kategoriye dâhil değil. Ülkemizde büyük bir kitapçı zinciri ile bir anlaşmaya varıldığını öğrendiğim robota bu yılın sonlarına doğru erişmek mümkün olacak. Videoda da görebileceğiniz gibi bu sevimli minik robot, 5-10 yaş arası çocukları eğitmek, meşgul etmek ve eğlendirmek için eğlenceli, konuşarak öğrenmeyi kullanan bir yapay zekaya sahip. Silikon Vadisi ve Mumbai'nin inovasyon merkezlerinde bulunan 170'ten fazla eğitimci, mühendis, psikolog ve içerik geliştiricisi tarafından desteklenen gelişmiş bir tüketici robotik inovasyon laboratuvarında geliştirilen Miko, süper güçlü beyni, destekleyici kişiliği ve çeşitli eğitim içerikleriyle öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyor. Ama aynı zamanda derin öğrenme yapay zekası ile her çocuğu her gün biraz daha iyi tanıyor.

Kapalı sistem ve gelişmiş şifreleme sistemi ile kişisel verilerinizde de dışarı gitmiyor. Üzerindeki 32 sensör, Miko’ya insansı bir karakter veriyor. İçerik ortakları arasında yer alan Disney, Lingokids, Da Vinci Kids, Cosmic Kids, KidloLand, Oxford University Press ve daha fazlası ile oyunlar, bulmacalar, matematik dersleri, TV şovları, kodlama dersleri, yoga, dans yarışmaları ve benzeri çeşitli STEAM konularını kapsayan 1.000'den fazla deneyim türü sunan Miko, çocuklar için akıllı bir arkadaşlar haline gelebilir. Ayrıca bu içeriklere sürekli yenileri de ekleniyor. Normal bir çocuk etkileşimi için tüm gün yeterli bataryaya sahip olsa da sürekli kullanımda 4-5 saatlik bir pil ömrü sunuyor. Ülkemizde de satılacak olmasına rağmen şu an ne yazık ki desteklenen diller arasında henüz Türkçe yok. Ancak çocuklarınızın yabancı dil öğrenmesi için eğlenceli ve farklı bir seçenek olabilir. 249$’lık yurtdışı fiyatına sahip. Ülkemizdeki fiyatı ise henüz belli değil.