Çok boyutlu ölçeklenebilir router'ını tanıttı

Ericsson, 2G, 3G, 4G ve sabit erişim trafiğini yakınsayan, enerji tüketimi düşük ürününü tanıttı!

Tam bir esneklik sağlıyor!

Ericsson, 2011 yılında lanse ettiği 4G IP networking çözümünün temel bir bileşeni olan SSR 8000 ailesinin son üyesi SSR 8010 Smart Services Router'ı tanıttı. Portföy, 2G, 3G, 4G ve sabit erişim trafiğini yakınsayan, mobil ve sabit operatörler için ideal ve operatör sınıfı çözümler sunuyor.

20 slot SSR 8020'yi tamamlayan 10 slot SSR 8010, operatörlere SSR ailesini şebekenin IP Edge, IP Core ve trafik toplama noktaları gibi farklı katmanlarına uygulama olanağı tanıyor. Enerji harcaması oldukça düşük olan ve data iletiminde yalnızca 3.3 watt/gigabit harcayan SSR 8010, metro şebekelerde olduğu gibi mevcut kapasiteyi ve öngörülen büyümeyi karşılamak için gerekli olan 10 slot'un da kullanıldığı uygulamalar için ideal. SSR 8010'un küçük boyutu, operatörlere network'lerini dağınık yapıda yerleştirmeleri için ek esneklik sağlıyor. Mevcut kapasite ihtiyacına ve gelecekteki büyüme planlarına istinaden operatörler ve büyük ölçekli data iletimi olan kurumsal müşteriler, hem 8010, hem de 8020 ürünlerini aynı altyapıda kullanabilirler.

SSR 8000 ailesi routerlar, farklı slot kapasitelerini barındırmasının yanı sıra, ortak donanım ve yazılım bileşimleri içeriyor ve ortak bir yönetim sistemi kullanıyor. Farklı boyutlardaki router'larla aynı IP uygulamalarını desteklemek, operatörlere network tasarımında esneklik sunarken eğitim, kurulum alanı ve enerji gibi harcamalardan da tasarruf ederek toplam sahip olma maliyetini azaltıyor.

Basitlik, üstün performans, zeka ve fazlası için

Basitlik, üstün performans, zeka ve fazlası için

Networkteki toplam trafik, farklı tip karakteristikleri olan data tipleri (ses, online video, uygulamalar) ile katlanarak artmaya devam ederken, operatörlerin bu talebi karşılamaya yönelik yatırımları da artış gösteriyor. Smart Services Router, yüksek kapasiteli routing fonksiyonunun yanı sıra mevcut versiyonda desteklediği BRAS, GGSN gibi temel fonksiyonlar ve önümüzdeki süreçte desteklenecek "Wifi Controler, DPI, CGNAT, BGF, CDN TIC" uygulamaları ile operatörlerin basitlik, üstün performans, ölçeklenebilirlik ve zeka gibi dördüncü nesil IP network gereksinimlerini uygun maliyetle karşılamasını sağlıyor.

Ericsson 4. Nesil IP Çözüm Grubu Direktörü Barış Al, "SSR ürün ailesi, Ericsson'un data, kontrol ve çoklu uygulamalar için ölçeklenebilen dördüncü nesil IP çözümlerini geliştirme konusundaki çalışmalarını öne çıkarmaktadır. Data merkezleri ve son kullanıcılar arasındaki trafiğin 2016 yılı itibariyle dört kat büyüyerek, yıllık 1000 exabyte'a yaklaşacağı düşünüldüğünde, bu tip akıllı çözümlere olan talebin çok güçlü olacağını tahmin ediyoruz" dedi.

SSR 8010 ve SSR 8020, operatörlerin uçtan uca IP bağlantılarının sağlandığı ve test edilip dökümante edilmiş bir çözüm olan Ericsson'un Multi-Service Packet Backbone (MPBN) çözümünün parçası. Smart Services Routers, en zahmetli uygulamaların bile tek bir platformda genişbant ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı.

2012 yılının üçüncü çeyreğinde satışa sunulan SSR 8010'un yeni uygulamaları, 2013 yılında içinde pazara sunulacak.

Okuyucu Yorumları